Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Kierrätysohje taloyhtiöiden jätekatoksiin

Kierrätysohje taloyhtiöiden jätekatoksiin

(02.07.2012 10:36 Pauliina Hakala / päivitetty 02.07.2012 10:58 Hakala Pauliina)

Paljon hyväkuntoista ja kaikin puolin käyttökelpoista tavaraa päätyy vielä jäteastioiden kautta kaatopaikoille. Kaikki eivät tiedä mitä muutakaan voisivat ylimääräisille tavaroilleen tehdä, eivätkä ehkä pysty itse kuljettamaan niitä minnekään pidemmälle.

Helpointa ja ekologisinta olisi kierrättää käyttökelpoista tavaraa naapureiden kesken. Taloyhtiöt voisivat järjestää jätekatokseen tai kerhohuoneeseen hyllyn, johon voi jättää esim. aikakauslehtiä ja muita itselle tarpeettomia hyödykkeitä toisten poimittavaksi. Jonkun asukkaista tulisi myös ottaa huolehtiakseen, että kierrätyspiste siivotaan tarpeellisin väliajoin.

Keinoja ja kanavia on toki monenlaisia ja niistä yksi ovat kierrätyskeskukset. Kuntayhteistyötä kierrätykseen –hanke teki Porin seudun kierrätyskeskusten yhteisille nettisivuille www.pori.fi/kierratyskeskukset ohjelehtisen, jota toivotaan kaikkien kierrätyshenkisten asukkaiden tulostavan ja toimittavan taloyhtiöiden jätekatoksiin. Paperi kannattaa sujauttaa muovitaskuun, että se säilyisi luettavana mahdollisimman pitkään. Kierrätysohje taloyhtiöiden jätekatoksiin (, ).

Porin seudulla toimii seitsemän kierrätyskeskusta. Porin kierrätyskeskuksesta saa lainata peräkärryä tavaran kuljetukseen panttia vastaan. Porin ja Kokemäen kierrätyskeskuksista voi tilata myös maksullisen noutopalvelun suuremmille tavaramäärille. Autottomat kaupunkilaiset voivat kierrätyskeskusten lisäksi hyödyntää tavaroidensa kierrätyksessä mm. kirjastossa järjestettäviä tavaranvaihtotempauksia ja keskustan kirpputoreja.


Hakusana