Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Kirjuri Classic tähtää perinteeksi

Kirjuri Classic tähtää perinteeksi

(27.07.2012 13:29 kansk1 / päivitetty 27.07.2012 13:36 Seppä Kristiina)

Kirjuri Classic -konserttitapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa lauantaina 28.7. Kirjurinluodon Lokkilavalla.

kuva Esiintyjät harjoittelivat konserttia edeltävänä päivänä Lokkilavalla. Kuva: Antero Saari


Konsertin solisteina nähdään mezzosopraano Sari Nordqvist, sopraano Riikka Hakola, tenori Jyrki Anttila, baritoni Raimo Laukka ja basso Koit Soasepp. Konsertin kapellimestarina toimii Hannu Bister. Jazzsävelistä vastaa Antti Sarpila. Tapahtuman orkesterina on Pori Sinfonietta.

Jyrki Anttilan kokoama ohjelma täyttää Kirjurinluodon Lokkilavan 28.7. kello 14.00–17.00 opereteilla ja oopperalla, mutta myös jazz- ja musikaalinumeroilla.

– Nykyaikana tarjotaan lähinnä kevyttä populaarimusiikkia. Yleisö on kuitenkin kiinnostunut myös klassisesta musiikista. Nyt tarjotaan sitä, mitä Suomessa on kaivattu. Ohjelmastamme löytyy kaikille jotain rakastettavaa, Anttila kertoo.

Kirjuri Classicia järjestämään perustettiin uusi yritys Pori Classico Oy. Yritys ei tavoittele voittoa, vaan tuotolla elävöitetään lisää klassisen musiikin kenttää.

– Vastaavanlaista konserttia Lokkilavalle on suunniteltu jo pitkään. Aikaisemmin ei kuitenkaan ole ollut toimijaa, joka hoitaisi tapahtuman järjestelyt, Pori Sinfoniettan intendentti Leena Harmaala kiittelee.

Ensimmäisen Kirjuri Classicin lipputavoite on vähintään 1500 kuuntelijaa. Pori Classico Oy:n toimitusjohtaja Pentti Vanhatalo kertoo tavoitteen ylittyvän. Lippuja voi ostaa vielä myös portilta.

Ensi vuoden Kirjuri Classic on jo suunnitteilla. Tapahtuman taiteelliseksi johtajaksi on nimitetty Jyrki Anttila.

– Konsertissa voidaan yhdistää entistä enemmän hyvään musiikkiin hyvä ruoka. Esimerkiksi italialaisen teeman voisi tuoda molempiin, Anttila tuumii.


Hakusana