Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Matkailun haasteista SuomiAreenassa

Matkailun haasteista SuomiAreenassa

(12.07.2012 12:59 KANTT1 / päivitetty 12.07.2012 14:22 Tiilimäki Tarja)

SuomiAreena päätöspäivänä mietitään matkailun koukeroita.

Kuluvan kesän sää ei aikanaan tähän mennessä ole tarjonnut nostetta Suomen matkailulle. Sää ei yksin ole kaikki kaikessa, vaikka Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi myöntääkin, että sateinen alkukesä on tehnyt hallaa ainakin osalle matkailuyrittäjiä. Sään ohella haasteita on muitakin.

- Vallitseva yleistaloudellinen epävarma tilanne heijastuu koko matkailualalle. Toisaalta kustannustasokilpailussa jäämme esimerkiksi Kreikan ja Turkin kanssa toiseksi, toteaa Lappi.

Tulevaisuuden haasteena Lappi näkee väestön vanhenemisen, mikä käytännössä tarkoittaa työvoimapulaa myös matkailualalla.

Markkinointiin lisää euroja

Huolimatta siitä, että Suomi oli esimerkiksi 2010–2011 vertailussa Pohjoismaista matkailun ykkönen, kävijämäärissä laskettuna, Lappi ei katso hyvällä sitä, että MeKin eli Matkailun edistämiskeskuksen määrärajoja on leikattu. Lapilla on terveisiä myös poliitikoille.

- Poliitikkojen pitäisi myös ymmärtää matkailun merkitys kansatalouden kannalta. Mitä enemmän matkailijoita sitä enemmän työtä, näin se vaan menee, joten on lyhytnäköistä vähentää euroja matkailumarkkinoinnista.

Timo Lappi osallistuu Matkailu, businesta vai puuhastelua?–keskusteluun, joka pidetään Porin Teatterin kahviossa perjantaina 20. heinäkuuta, kello 14-15.15. Keskustelussa ovat mukana myös muun muassa ravintoloitsija Sedu Koskinen sekä kansaedustajat Leena Harkimo, kok ja Mikael Jungner, sd.

Tilaisuuden järjestävät Porin Matkailu Oy MAISA, Turkutouring, Rukan matkailu ja Tallink Silja Oy.Hakusana