Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Yhteiskunnan kriisejä ja riskejä puidaan Porissa

Yhteiskunnan kriisejä ja riskejä puidaan Porissa

(26.07.2012 13:35 Tiina.M Toivonen / päivitetty 31.07.2012 08:42 Toivonen Tiina M)

Porin kaupunki isännöi MC Academian kesäseminaaria lauantaina 4.elokuuta.

Seminaarin teemana on yhteiskunnan riskit ja kriisit. Kaupungintalolla pidettävässä seminaarissa puhuvat muun muassa oikeusturva- ja elinkeinoyksikön päällikkö Mikael Luukanen Länsi-Suomen aluehallintovirastosta, KHO:n viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen sekä puolustusministeriön kehittämisjohtaja Juha Martelius. Seminaari on kaikille avoin, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Motoristiakatemia järjestää seminaarin Suomen tilasta ja tulevaisuudesta kerran kesässä kauempana Helsingin kehäteistä. Seminaarit toteutetaan yhteistyössä kuntien kanssa siten, että MC Academia tuo - moottoripyörillä tietysti - ohjelman, ja kunnat hoitavat seminaarin muut järjestelyt. Tänä vuonna isäntänä toimii Porin kaupunki.

Kesäseminaarit ovat motoristiakatemian ainoa toimintamuoto, ja niitä järjestetään yhteensä 25 kertaa. Ensimmäinen seminaari järjestettiin vuonna 1993 ja viimeinen pidetään 2017 Suomen täyttäessä 100 vuotta. Kaikki alustukset ja puheenvuorot näinä vuosina dokumentoidaan ja arkistoidaan Ulkopoliittisen instituutin arkistoon. Lopulliset johtopäätökset Suomen tilasta ja tulevaisuudesta tehdään vuonna 2017, minkä jälkeen ne luovutetaan suomalaisen yhteiskunnan käyttöön myöhemmin sovittavalla tavalla.

Vuonna 1993 perustettuun MC Academiaan kuuluu noin 50 jäsentä, jotka työskentelevät erilaisissa johtotehtävissä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Sana "akatemia" ei viittaa jäsenten koulutustaustaan, vaan ryhmän pyrkimykseen edistää yhteiskunnan kehittämistä.

MC Academian puheenjohtaja on tänä vuonna Lauri Hinkkanen. Häntä ennen puheenjohtajina ovat olleet valtiotieteiden tohtori Matti Saarelainen, dosentti, kauppatieteiden tohtori Mika Mannermaa, yhteiskuntatieteiden maisteri Raija Tiainen ja filosofian maisteri Jouko Kinnunen.

Seminaarin ohjelma (doc, 0.04 Mt)


Hakusana