Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Paloma Faith peruuttanut tulonsa Pori Jazzeille

Paloma Faith peruuttanut tulonsa Pori Jazzeille

(13.07.2012 13:20 KANTT1 / päivitetty 13.07.2012 15:59 Tiilimäki Tarja)

Laulaja Paloma Faithin konsertti Kirjurinluoto Arenalla lauantaina 21. heinäkuuta peruuntuu kiertuelogistisista syistä.

Artistin vuoksi lippunsa lunastaneet voivat vaihtaa lauantain konserttilipun Kirjurinluodon yleislippuun, jonka voi käyttää haluamaansa Arenan konserttiin.

Lippuja vaihdetaan kaikissa Lippupalvelun kaupoissa sekä Pori Jazzin lipunmyynnissä Satakunnan Museossa.

Pori Jazzin ennakkomyynti 30 000 lippua

Huomenna käynnistyvä 47. jazzfestivaalin lippujen ennakkomyynti on sujunut viime vuotista nihkeämmin.

- Sää on omalta osaltaan verottanut ennakkomyyntiä, mutta uskon kuitenkin, että 50 000 lipun myyntitavoite saavutetaan ja noin 140 000 kävijätavoite täyttyy, koska nykypäivän trendi on, että mihin tahansa festivaaleille liput hankitaan viime tingassa, kertoo festivaalijohtaja Katja Leppäkoski.

Pori Jazzin lipunmyynti kattaa 62 prosenttia festivaalin 4,5 miljoonan kokonaisbudjetista.

Festivaaliviikon aikana Porissa kuullaan 87 konserttikokonaisuutta, joista 52 on ilmaiskonserttia; noin 100 yhtyeen ja orkesterin sekä noin 600 muusikon voimin.

kuva Paul Anka villitsi yleisönsä Jazzeilla viisi vuotta sitten. 2012 Jazzeilla Anka esiintyy Kirjurinluoto Arenalla lauantaina 21. heinäkuuta. Kuva: Pori Jazz

Jazzkatu täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Alunperin pienestä basaatikujasta on kasvanut iso konsertti- ja yleisöalue.

- Juhlan kunniaksi olemme satsanneet kadun ilmeeseen. Kansainvälistä väriä on enemmän ja nyt myös satakuntalaiset käsityöläiset ovat menossa mukana, kertoo Leppäkoski.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Puuvillan sisäpihalle rakennettu Cotton Salsa Factory on Leppäkosken mukaan herättänyt kiinnostusta erityisesti maan salsa-kouluissa.
Myös Kirjurissa sijaitseva LP47! teltta uudistuu. Vanhan korkean teltan tilalla on nyt matalampi teltta. Myös ulkoalueen palveluihin on satsattu entistä enemmän.

Jazz Kids pitää pintansa

8. kertaa järjestettävä Pori Jazz Kids festivaali käynnistyy lauantaina 14. heinäkuuta. Viiden päivän aikana tarjolla on työpajoja ja kymmeniä ilmaisia konsertteja lapsille ja lapsenmielisille.
Avajaispippalot käynnistyvät lauantaina 14. heinäkuuta kello 11, Pelle Hermannin puistossa Kirjurinluodossa.

Isossa puuhateltassa Kirjuriluodon Lokkilavan liepeillä voi harjoitella esimerkiksi ukulelen soittoa.

- Aikaisempien vuosien tapaan kaikki halukkaat työpajoihin osallistuneet pääsevät myös esiintymään, lupaa Jazz Kids festivaalin taiteellinen johtaja Bianca Morales.

Työpajojen loppukonsertti pidetään Lokkilavalla Jazz Kids festivaalin päätöspäivänä keskiviikkona 18. heinäkuuta kello 12.30. Festarin päätöskonsertissa kello 15 alkaen esiintyy Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri.

Pori Jazz SuomiAreenassa

Pori Jazz järjestää yhteistyössä Teoston kanssa SuomiAreena keskustelutilaisuuden otsikolla, Suomalaisen musiikin vetovoima kansainvälisen tarjonnan puristuksessa. Aiheesta keskustelevat muusikko Iiro Rantala ja Teoston puheenjohtaja Kim Kuusi. Jazzkadun lavalla perjantaina 20. heinäkuuta kello 15.30 alkavan tilaisuuden juontaa Pori Jazzin tiedottaja Mikko Peltola.

Pori Jazz 2012

Pori Jazz Kids 2012


Hakusana