Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Suomen asemasta SuomiAreenassa

Suomen asemasta SuomiAreenassa

(05.07.2012 08:56 kanrt1 / päivitetty 05.07.2012 08:56 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Keskiviikkona 18. heinäkuuta SuomiAreenassa pohditaan kahden tilaisuuden verran Suomen paikkaa maailmalla.

Ensin BePOPin kauppakäytävällä keskustelussa ”Onko Suomi ajopuu – onko omilla päätöksillä merkitystä?” asiasta näkemyksensä jakavat Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtaja Juhana Vartiainen, Aalto-yliopiston akatemiatutkija Mika Pantzar, Nelostuote Oy:n toimitusjohtaja Markku Heljakka ja Länsi-Suomen Osuuspankin OP-Privaten johtaja Ville Aalto-Setälä.

Länsi-Suomen Osuuspankin järjestämä tilaisuus pidetään kello 10.30–11.45.

Miten käy Suomen taloudelle?

Puoli tuntia myöhemmin, kello 12.15, Porin Teatterin salissa yhdeksän panelistia pohtii Suomen asemaa keskustelussa ”Onko Suomella pallo hallussa – globaali näkökulma menestykseen, työhön ja talouteen”. Tilaisuuden juontaa tietokirjailija Lenita Airisto, joka on ollut talouspaneelin puheenjohtajana jo kolmena aikaisempana vuonna.

- Tällä kertaa keskitymme Suomen talouteen ja asemaan yhä kiristyvässä globaalissa taloudessa, jossa uudet talousmaat ovat kovin kilpailijamme, Airisto kertoo.

Keskustelun teemoja ovat muun muassa Suomen kilpailukyky globaaleilla markkinoilla ja teollisen rakennemuutoksen nykytilanne. Keskustelemassa ovat Aalto-yliopiston professori Vesa Puttonen ja EVA:n johtaja Matti Apunen. Yritysnäkökulmaa tuovat esiin EM Groupin toimitusjohtaja Marjo Miettinen ja DigiEcoCityn toimitusjohtaja Mauri Tommila. Suomen taloutta ovat pohtimassa myös Euroopan parlamentin jäsen (sd.) Liisa Jaakonsaari ja vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet.

Jokaisen teeman jälkeen kommentaattori esittää oman käsityksensä keskustelijoiden vastauksista ja kertoo oman näkemyksensä asiasta. Kommentaattoreina keskustelussa ovat Yrittäjänaisten Keskusliiton toimitusjohtaja Heli Järvinen, Perheyritysten liiton puheenjohtaja Matti Vanhanen ja Sampo-Rosenlew Oy:n toimitusjohtaja Jali Prihti.

- Meillä on jälleen loistavat panelistit, jotka saavat varmasti yleisön mukaan, Airisto hehkuttaa.

Tilaisuus on Prizztech Oy:n, Yrittäjänaisten Keskusliiton ja Perheyritysten liiton järjestämä.


Hakusana