Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > SuomiAreenassa tapahtumallinen piknik-konsertti

SuomiAreenassa tapahtumallinen piknik-konsertti

(11.07.2012 14:59 kanrt1 / päivitetty 12.07.2012 08:45 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus järjestää SuomiAreenan alkajaisiksi koko perheen tapahtumallisen piknik-konsertin Raatihuoneen puistossa tiistaina 17. heinäkuuta. Tilaisuus ”Kaiken kansan kulttuuri-iltamat. Tairetta ja repattia” pidetään kello 19–21.

Tarjolla on tiukkaa repattia kevyellä formaatilla. Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston toiminnanjohtajan Päivi Setälän tentittäväksi pääsevät Perussuomalaisten kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Kike Elomaa, kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä sekä performanssitaiteilija, Kankaanpään taidekoulun (SAMK) esitystaiteen vastaava opettaja Aapo Korkeaoja. Repattia ennen kuullaan porilaislähtöisen näyttelijän ja muusikon Mari Rantasilan henkilökohtainen manifesti illan aiheesta.

Lavalle nousevat myös poriräpin pioneerit Mustahattuiset Herrasmiehet sekä laulavat näyttelijät Teemu Niemelä ja Vesa Haltsonen. Taikuutta, magiikkaa ja henkeä salpaavia yllätyksiä tarjoilee Pomarkku International Magic Group. Illan päättää Mari Rantasila sekä kitaristit Markku Kanerva ja Risto Toppola. Koko tilaisuuden juontaa porilainen Mikko Viinamäki.

Hallitus päätti perusopetuksen tuntijaon uudistamisesta juuri kesälomien kynnyksellä 28. kesäkuuta. Uudistuksessa muun muassa lisätään kaikille yhteisten taide- ja taitoaineiden tuntimääriä. Kulttuuri-iltamissa kysytään, miksi perusopetuksessa pitää olla taideopetusta ja mitkä ovat taideopetuksen päämäärät?

Taidealan ammatillisella koulutuksella ja korkeakouluopetuksella on Suomessa pitkät perinteet. Viimeisimpänä myllerryksenä ovat ammattikorkeakoulutukseen kohdistuvat ankarat säästövaatimukset, jotka kohdistuvat erityisesti kulttuurialaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö teki keväällä 2012 päätöksen ammattikorkeakoulujen koulutustarjonnan vähentämisestä. Taidealan koulutuspaikkojen karsimista on perusteltu sillä, että ne eivät vastaa työelämän tarpeisiin eivätkä taiteilijat työllisty. Iltamissa pohditaankin, onko ammatillisen koulutuksen suunta nyt oikea vai nähdäänkö työelämän tarpeet liian kapeasti.Miten lapsena koetut kulttuurielämykset vaikuttavat tulevaisuuden aikuisiin? Entä onko kaikilla yhtäläiset mahdollisuudet opiskella taideaineita Suomessa?

Muista ottaa mukaan myös piknik-eväät.


Hakusana