Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Taikatalolle lisäaikaa

Taikatalolle lisäaikaa

(10.07.2012 13:15 KANTT1 / päivitetty 10.07.2012 18:16 Tiilimäki Tarja)

Noita Nytenenän Taikatalo Porin vanhassa uimahallissa avaa ovensa uudelleen.

Hääteeman ympärille rakennettu kokonaisuus saavutti toukokuussa niin suuren suosion, että yleisöä jouduttiin loppujen lopuksi käännyttämään ovelta.

- Taikatalon suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Jonoja on ollut aiemminkin. Tällä kertaa innostusta taikataloa kohtaan lisäsi varmasti myös se, että yhteistaideprojekti on rakennettu vanhaan uimahalliin, jota ei kohta enää ole, pohtii kulttuuritalonvastaava Erja Lehtonen.

Lehtosen mukaan olisi mielekästä, että taikatalon tarpeisiin löytyisi pysyvämpi kiinteistöratkaisu.

Taikatalo on avoinna 16.-18. heinäkuuta kello 13-17. Pääsymaksu on kaksi euroa. Taikatalon puolen tunnin välein lähteville ohjatuille kierroksille pitää varata aika numerosta 050–562 0617, arkisin kello 10-16.

Lappu luukulle

Noita Nytenenän häähumuilu päättää lopullisesti vanhan uimahallin tarinan.

- Elokuun alusta lähtien halli jää kylmillään. Purkuaan odottavan rakennuksen lämmittäminen ja muu ylläpito ei ole enää taloudellisesti järkevää, toteaa toimitila päällikkö Markku Lehtonen.

Talon purkamisen ajankohta on vielä auki. Alueen asemakaavamuutos on työn alla. Vanhan hallin tilalle kaavaillaan rakennettavaksi kerrostaloja.

- Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, niin halli puretaan todennäköisesti ensi vuoden aikana. Tuskin vielä tänä vuonna, arvioi kiinteistöpäällikkö Antti Kilkku.

kuva Noita Nytenenän hääkakussa on näköä ja kokoa. Kuva: Antero Saari


Hakusana