Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Tulvat puhuttavat SuomiAreenassa

Tulvat puhuttavat SuomiAreenassa

(11.07.2012 12:09 KANTT1 / päivitetty 12.07.2012 08:48 Tiilimäki Tarja)

Viimeaikaiset uutiset tulvista niin Satakunnassa kuin naapurimaissa pistävät miettimään, että mikä eteen, jos tulvavesi leviäisi yllättäen Porin alaville maille.

Mieltä askarruttaviin kysymyksiin, tulvista, myrskyistä ja sään ääri-ilmiöistä, on mahdollisuus saada vastauksia SuomiAreena tilaisuudessa, Tuulen viemää, tulvan tuomaa – miten sinun käy?, joka järjestetään tiistaina 17. heinäkuuta Puuvillan puistossa kello 10.30 alkaen.

Ääritilanteisiin varautumisesta ja suojautumisesta keskustelevat muun muassa Porin kaupungin riskienhallintapäällikkö Pasi Vainio sekä Satakunnan poliisilaitokselta pelastuspäällikkö Jyri Leppäkoski ja poliisipäällikkö Timo Vuola. Edupoint/Tampereen teknillisen yliopiston järjestämän tilaisuuden juontaa toimittaja Teemu Kahila YLE Satakunnasta.

Samana päivänä Porin yliopistokeskuksessa järjestetään Häiriötilanteisiin varautuminen -seminaari kello 13-17.30. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen seminaariin osoitteessa: www.tut.fi/edupoint/ajankohtaista , 16.7. mennessä.

Tulvariskit todellisuutta

Porilaisten hyvässä muistissa on vielä vuoden 2007 yllättävien rankkasateiden aiheuttama paikallinen hulavesitulva, joka nostatti vedet kaduille ja kellareihin.

Myös vesistötulvariski on Porissa merkittävä. Kokonaisvaltaista tulvasuojelua on ylläpidetty ja kehitetty Porissa jo vuosia.

- Kriisitilanteista selviämisen edellytyksenä on, että niihin varaudutaan mahdollisimman hyvin ennakolta. Myös saumaton yhteistyö sekä kaupungin eri toimijoiden että viranomaisten, kuten pelastustoimen ja poliisin kanssa on ensiarvoisen tärkeää, toteaa Porin kaupungin riskienhallintapäällikkö Pasi Vainio.

Vainion mukaan yhteistyötä ja valmiuksia kehitetään jatkuvasti.

- Esimerkiksi viime syksynä perustimme häiriötilanteisiin varautumisen työryhmän, jonka tehtävänä on kehittää riskienhallintaa entistä kattavammaksi ja toimivammaksi.

Tulvalta turvaan – kuka pelastaa?

Suomen Punaisen Ristin järjestämässä keskustelussa pureudutaan pelastustoimintaan tulvan yllättäessä, otsikolla Supertulva valtaa Porin – kuka pelastaa? SPR:n kansainvälisen avun johtajan Kalle Löövin juontamassa keskustelussa ovat mukana riskienhallintapäällikkö Pasi Vainion lisäksi asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, pelastusjohtaja Pekka Tähtinen Satakunnan pelastuslaitoksesta sekä Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi.
Keskiviikkona 18. heinäkuuta järjestettävä tilaisuus alkaa kello 12.15 SuomiAreena pihassa, Antinkatu 2.

SuomiAreenan koko ohjelma löytyy, www.suomiareena.fi

SuomiAreena on myös facebookissa.Hakusana