Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Ystävällisiä ihmisiä ja mielenkiintoisia keskusteluja

Ystävällisiä ihmisiä ja mielenkiintoisia keskusteluja

(19.07.2012 16:54 kanrt1 / päivitetty 23.07.2012 11:32 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Tuttuun tapaan Porin superviikko SuomiAreenoineen ja Pori Jazzeineen kerää paikalle paljon tunnettuja ja merkittäviä henkilöitä poliittisista päättäjistä kulttuuriväkeen.

Viikon ajan Porissa ehti piipahtaa muun muassa arkkipiispa Kari Mäkinen. Hänellä on riittänyt paljon työtä SuomiAreenan parissa, koska Suomen evankelis-luterilainen kirkko on toinen tapahtuman pääjärjestäjistä. Tällä viikolla Mäkinen puhui kahdessa kirkon järjestämässä tilaisuudessa.

- Valitettavasti en ole ehtinyt kuuntelemaan muita tilaisuuksia. Keskustelu naisista rauhantekijöinä olisi kiinnostanut kovasti, Mäkinen kertoi.

Mäkiset aikoivat vielä loppuviikolla jazzkonsertteihin, joissa käynti on muodostunut perinteeksi kunnolla vasta Porista muuton jälkeen.

kuva Kari Mäkisen mielestä SuomiAreena on tapahtuma, johon tekee aina mieli tulla uudelleen.

Laulaja ja ohjaaja Mari Rantasila kertoi viihtyneensä hyvin SuomiAreenassa. Viikon aikana hän esiintyi SuomiAreenan kaiken kansan kulttuuri-iltamissa ja Naisten Pankin tilaisuudessa.

- SuomiAreena on hyvä tapa kuulla erilaisten ihmisten mielipiteitä eri asioista. Keskustelu on tärkeää, Rantasila pohti.

kuva Mari Rantasila esiintyi SuomiAreenassa viimeksi kaksi vuotta sitten.

EU-komission varapuheenjohtaja Olli Rehnin kabinettipäällikkö Timo Pesonen kertoi olleensa jo monena vuonna mukana sekä SuomiAreenassa että jazzeilla. Hän pitää Porin superviikkoa loistavana, sillä viikolla yhdistyvät sekä suuri kulttuuritapahtuma että kesäinen poliittinen seminaari.

- Ihmiset ovat hyväntuulisia ja puoluekannat unohtuvat. Kaikki pohtivat yhdessä, mikä Suomelle olisi hyväksi, Pesonen summasi.

kuva Timo Pesonen aikoi suunnata torstaina Kirjurin jazzkonserttiin.

Myös Viron Harjumaan maaherra Ylle Rajasalu vieraili Porissa Satakunnan maakuntajohtajan kutsumana. Vierailu oli merkittävä senkin takia, että Satakunnan ja Harjumaan maakunnat ovat allekirjoittamassa yhteistyösopimusta.

Rajasalu oli erittäin ilahtunut siitä, että SuomiAreenassa poliitikot ovat kadulla kansan keskuudessa ja heitä voi jututtaa. Maaherra oli itsekin mukana muutamassa keskustelussa puhujan roolissa.

kuva Ylle Rajasalu toivoi, että matkailijat vierailisivat Harjumaalla vähintään kolme päivää kerralla.
- Sain keskusteluista paljon ajattelemisen aihetta siihen, mitä Virossa voitaisiin parantaa. Vaikka järjestämme asiat Virossa eri tavalla, ongelmamme ovat silti samat, Rajasalu kertoi.

Rajasalu kiitteli porilaisia ystävällisyydestä ja toivotti kaikki tervetulleiksi vierailemaan Harjumaalle.


Hakusana