Etusivu > Uutiset > 2012 > 08 > Folk-viikonloppu täynnä tapahtumia

Folk-viikonloppu täynnä tapahtumia

(16.08.2012 09:24 Jani Kivi / päivitetty 16.08.2012 15:43 Kivi Jan-Kristian)

Kaupunkifestivaali Pori Folkin ohjelmatarjonta pyörii viikonloppuna täysillä perjantaista sunnuntaihin. Ohjelmistossa on monipuolinen kattaus konsertteja ja ilmaistapahtumia.

Konsertit

kuva


Viikonlopun konserttiputki starttaa perjantaina 17.8. klo 18 Kulttuuritehdas Kehräämössä, jossa vietetään festivaalin avajaisia. Menosta vastaavat Wilssonin Pelimannit, Ponsi, Luomala & Salminen Duo, UMA sekä Liljan Loisto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Perjantain konserttitarjontaan kuuluu myös Suomireggaen ilta, jossa esiintyvät suositut Kuningasidea sekä Raappana. Reggaeilta alkaa Bar Kinossa klo 22.

Lauantaina 18.8. ohjelmistossa on kolme konserttia. Kulttuuritehdas Kehräämössä on klo 14-17 lapsille oma minifestivaali Lasten Folk, jossa on tarjolla musiikkia ja työpajoja. Tapahtuman seremoniamestarina toimii Noita Nytenenä. Musiikista vastaavat Kiikoisten Nuorisoseuran pikkupelimannit, Kanteleen Kyydissä sekä Vinkuintiaanit.

Lauantai-iltana vaihtoehtofolkista kiinnostuneiden konserttipaikka on Kulttuuritalo Annankatu 6, jossa vietetään Kokeellisen Folkin iltaa klo 18-21. Anniksella esiintyvät Pindä, Sigi Tolo sekä Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubiaiset.

Lavatanssin ystäville on puolestaan luvassa Lauantai-illan tanssit Kulttuuritehdas Kehräämössä klo 19 alkaen. Iltaa isännöi Jorma Uotinen, joka myös esiintyy yhtyeensä Trio Avecin kanssa. Tanssitahdit soittaa Trio Kari Asplund-Lappalainen.

Sunnuntaina 19.8. Folkin konserttisarja jatkuu klo 14 Porin taidemuseossa näyttämöllisellä laulukonsertilla Vallpiga-paimentyttö. Siinä paimenlaulutraditio ja piirretty viiva vievät osallistujan matkalle metsään ja mieleen. Konsertin solistina on Anna Fält, visuaalisesta suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Emma Fält.

Sunnuntaina järjestään myös festivaalin vakio-ohjelmistoon kuuluva Satakuntalaiset Pelimannit pramilla –konsertti. Ohjelmassa on monipuolinen kattaus kansanmusiikkia 16 pelimannikokoonpanon esittämänä. Konsertti alkaa Mikaelsgårdenissa klo 15.

Pori Folk -festivaalin päättää sunnuntaina klo 20 Teljän kirkossa pidettävä kuorokonsertti Täällä pohjantähden alla. Tilaisuudessa sinivalkoisia lauluja esittävät porilaiskuorot Con Dieci, Porin Laulajat, Lapsi- ja nuorisokuoro Katajanmarjat, Teljän Kamarikuoro sekä Sempre-Balanssi. Konserttiin on vapaa pääsy.

Ilmaislavat
Konserttitarjonnan lisäksi Pori Folkin ohjelmistossa on paljon ilmaistapahtumia. Korsmanin talolla pelimannit soittavat ja kädentaitajat esittelevät töitään perjantaina klo 12-18 ja lauantaina klo 10-17. Sunnuntaina ohjelmassa on Pyhäaamun rauhaa –hartaus, joka alkaa klo 12.

Kauppakeskus BePoP:issa folkin ja etenkin haitarimusiikin ystäville tarjotaan ohjelmaa sekä perjantaina että lauantaina klo 11-13:30.

Kirjurin kesäravintolassa vietetään lauantaina tanssin aamua klo 11-12, ja livemusiikki soi klo 13-20. Pori Folk Fiesta tarjoaa satakuntalaista lähiruokaa lauantain lisäksi myös sunnuntaina.

Pori Folkin koko ohjelmisto löytyy netistä festivaalin kotisivuilta. Festivaalin tuottaa Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus.Hakusana