Etusivu > Uutiset > 2012 > 08 > Jätteet kiertoon kauppareissulla

Jätteet kiertoon kauppareissulla

(06.08.2012 10:41 Tiina.M Toivonen / päivitetty 06.08.2012 13:41 Toivonen Tiina M)

Porissa järjestetään syyskesällä lukuisia jätteiden keräystempauksia, koska kierrättäminen halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi kaupunkilaisille.

Keräystempaukset ja kiertävät keräykset palvelevat erityisesti kaupungin laitamilla asuvia sekä lähiöiden autottomia kaupunkilaisia, joiden voi olla hankala päästä asioimaan Tiiliruukissa sijaitsevassa Porin kierrätyskeskuksessa. Tempaukset järjestetään paikoissa, joissa ihmiset muutenkin käyvät, esimerkiksi lähikaupan pihamaalla, jolloin jätteet voi tuoda keräykseen kätevästi kauppareissun yhteydessä. Tempauksissa kiertää kierrätysauto ja mukana on myös jäteneuvoja, joka opastaa jätteiden lajittelussa. Keräykset on tarkoitettu kotitalouksille ja ne ovat tuojille maksuttomia.


kuva

Keräystempausten sarja alkaa 15.8., jolloin keräysauto päivystää Pormestarinluodon markkinoilla klo 14–16. Keräykseen voi tuolloin tuoda sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) eli kaikenlaisia laitteita, jotka ovat toimineet sähköllä, pienakulla tai paristoilla. SER:iä ovat myös puhelimet, loisteputket ja energiansäästölamput. SER-keräyksiä järjestetään eri puolilla kaupunkia elo-syyskuun aikana.

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina keräysvuorossa ovat vaaralliset jätteet. Keräysauto kiertää tuolloin Noormarkussa ja Pohjois-Porissa.
Tavallisimpia kotitalouksien vaarallisia jätteitä ovat lyijyakut, jäteöljyt, öljynsuodattimet, jarru-, jäähdytys- ja kytkinnesteet, lääkkeet, elohopea-kuumemittarit, loisteputket ja energiansäästölamput, maalit, lakat, liimat, liuottimet, torjunta-aineet, myrkyt, hapot ja emäkset. Ne tulee toimittaa autolle jäteryhmittäin lajiteltuna.

Kaupunkilaisten toivotaan huomioivan, että keräyksissä ei voida ottaa vastaan muuta kuin kulloinkin kerättäväksi ilmoitettua jätettä. Esimerkiksi sekajätteitä, kuten vaikkapa wc-pyttyjä, ei voi tuoda keräyksiin, vaan ne viedään suoraan kierrätyskeskukseen tai Hangassuon jäteasemalle.
Ympäristöviraston jäteneuvojilta voi kysäistä lajitteluohjeita tai lähimmän keräyspaikan sijaintia. Neuvoja saa puhelimitse ja sähköpostitse.

Sähkö- ja elektroniikkaromua ja vaarallisia jätteitä voi viedä myös Porin kierrätyskeskukseen, jonka osoite on Savipajakatu 8. Niiden vastaanotto kotitalouksilta on maksutonta.
Porin
kierrätyskeskus on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin 9-16, keskiviikkoisin 9-18 sekä perjantaisin ja lauantaisin 9-14.

Keräyspaikat ja –aikataulut:

ke 15.8. klo 14-16 SER-keräys Pormestarinluodossa Kirjatuvan pihalla

ke 22.8. klo 16-18 metalliromu- ja SER-keräys Reposaaressa kylätalon pihalla

to 30.8. klo 15-18 SER-keräys Koivulassa K-supermarket Ruoka-Porin pihalla

ke 5.9. klo 16-18 SER-keräys Toejoella PICK N PAY:n pihalla

la 8.9. klo 9-14 Vaarallisten jätteiden kiertävä keräys Noormarkussa ja Pohjois-Porissa (ks. tarkempi aikataulu)

la 22.9. klo 9-12 SER-keräys Noormarkussa S-marketin pihalla


Hakusana