Etusivu > Uutiset > 2012 > 08 > Jokikeskuksen suunnittelu etenee

Jokikeskuksen suunnittelu etenee

(16.08.2012 12:44 KANTT1 / päivitetty 16.08.2012 22:22 Tiilimäki Tarja)

Porin Jokikeskuksen yleissuunnitelma on edennyt luonnosvaiheeseen.

Porin jokirannan etelä- ja pohjoisrantaa sekä osittain Kirjurinluotoa koskeva luonnos esitellään yleisötilaisuudessa maanantaina 20.8.2012.

Yleissuunnitelmaluonnoksen on laatinut Jokikeskuksen suunnittelu- ja tarjouskilpailun voittanut WSP Finland Oy.
Mikäli yleissuunnitelma toteutuu käytännössä, niin Porin jokirannassa on tulevaisuudessa esimerkiksi Raumansillalta Porin sillalle ulottuva kiinteä yhtenäinen kävelytasanne.

- Suunnitelmassa korostuu jokirannan toiminnallinen monipuolisuus ja viihtyisyys. Ajatuksena on myös, että joki olisi ihmisten paremmin saavutettavissa. Tätä näkemystä tukee nimenomaan rantaviivaa mukaileva yhtenäinen alatasanne, kertoo maisema-arkkitehti Arto Kaituri WSP Finland Oy:stä.

Rakentamisen aloittamisajankohta vielä auki

Yleisötilaisuudessa kuullaan myös hankkeen jatkosuunnitelmista. Jokikeskuksen rakentamisen aloittaminen saattaa siirtyä useammalla vuodella.

- Kaupungin taloudellinen tilanne on tällä hetkellä sen verran haasteellinen, etten oikein jaksa uskoa, että Jokikeskus-hanke etenisi toteutusvaiheeseen lähivuosina. 100 tai 200 000 budjettimäärärahoilla ei kannata rantarakenteiden uusimista edes aloittaa, toteaa Porin kaupungin rakennuspäällikkö Harri Juhola.

Hänen mukaansa realistinen aloitusajankohta olisi aikaisintaan vuonna 2015. Jokikeskus-hankkeen kokonaisbudjetti on noin 20 miljoonaan euroa.

Juholan mukaan Etelärannan ulkonäköä tullaan kuitenkin ehostamaan, uusimalla ranta-alueen pintarakenteita, ensi vuoden aikana.

Jokikeskuksen yleisötilaisuus alkaa Porin yliopistokeskuksessa, kello 18.

Kaikille avoimen ja maksuttoman yleisötilaisuuden järjestää Porin tekninen palvelukeskus/Kohtaamisen paikat -hanke.

Kutsu yleisötilaisuuteen

Porin Jokikeskus

kuva Porin Jokikeskuksen yleissuunnitelmaluonnos. Klikkaa kuva isommaksi.


Hakusana