Etusivu > Uutiset > 2012 > 08 > Kansalaisopiston suosio pitää pintansa

Kansalaisopiston suosio pitää pintansa

(20.08.2012 08:45 kanak1 / päivitetty 21.08.2012 08:18 Aaltonen Kalle)

Ilmoittautuminen Porin seudun kansalaisopiston syksyn kursseille on alkanut.

96. toimintavuotensa aloittavan kaikkien kaupunkilaisten opiston kattaus on varsin monipuolinen.

– Runkona ovat tutut suosikit, eli kielet, liikuntaryhmät sekä tietokonekurssit. Uusina tärppeinä mainittakoon akujooga, Francon aikainen Espanja ja Vanhan kirjan uusi elämä-kurssi, jossa vanhoista kirjoista tehdään laukkuja, koruja, rasioita ynnä muuta, luettelee kansalaisopiston hallintosuunnittelija Mari Korhonen.

Korhosen mukaan etenkin Espanjan kielikurssit kiinnostavat ihmisiä vuodesta toiseen. Liikuntamuodoista zumba on edelleen kova sana. Tuntimäärien kasvun myötä myös opiskelijoiden lukumäärä on ollut kasvussa.

– Kaikkiaan palvelujamme käyttää vuosittain noin 6 000 opiskelijaa. Ihmiset ovat löytäneet kansalaisopiston hyvin, Korhonen toteaa.

Porin Työväenopisto ja Ulvilan kansalaisopisto yhdistyivät vuonna 2011 alueelliseksi Porin seudun kansalaisopistoksi. Opiston tehtävä on tuottaa alueelleen monipuolisia kursseja ja antaa kuntalaisille hyvää yleissivistävää koulutusta.

Kansalaisopisto esittäytyy 29.8 klo 14–18, jolloin halukkailla on mahdollista tutustua kurssitarjontaan Opistotalolla (Gallen-Kallelankatu 14) sekä Käsityökeskuksessa (Valtakatu 20).

Hakuohjeet sekä kurssitarjonnan löydät täältä.

kuva


Hakusana