Etusivu > Uutiset > 2012 > 08 > Pori Folk vaalii suomalaista kansanperinnettä

Pori Folk vaalii suomalaista kansanperinnettä

(07.08.2012 16:09 kansk1 / päivitetty 08.08.2012 12:05 Seppä Kristiina)

Suomalainen kansanperinne ja saavutettavuus ovat keskeisiä teemoja 13. kertaa järjestettävässä Pori Folkissa. Myös Pori Folk Fiesta vietetään kotimaisen lähiruoan merkeissä.

kuva

– Olemme tänä vuonna kotikansainvälinen festivaali. Kaikki esiintyjämme ovat suomalaisia, mutta osa heistä on esiintynyt myös ulkomailla, päätuottaja Emma Susi kuvailee.

Kantele on Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen valtakunnallisen juhlateeman soitin, ja sitä kuullaan myös Folkissa. Pelimannimusiikin ja lähiruoan lisäksi Folkissa ovat vahvasti mukana käsityöt, tanssi sekä vaihtoehtofolk.

kuva Tämän vuoden retrohenkisestä ilmeestä vastaa medianomiopiskelija Tiina Laakso.


Uusia tapahtumapaikkoja ja -kokonaisuuksia

Kulttuuritehdas Kehräämössä voi osallistua avajaisiin sekä lauantain Lasten Folkiin että Jorma Uotisen isännöimiin Lauantai-illan tansseihin. Lasten Folk tarjoaa koko perheelle musiikkia ja työpajoja.

Eetunaukio jää kokonaisuudesta pois. Pori Folk Fiestaan pääsee tutustumaan Kirjurin kesäravintolassa, jossa järjestetään lauantaina myös musiikki- ja tanssiesityksiä. Fiestan tämän vuoden teema on satakuntalainen lähiruoka.

Bar Kino avaa syyskautensa Pori Folkin ja suomireggaen tunnelmissa, kun lavalle astelevat Kuningasidea ja Raappana. Kulttuuritalo Annankatu 6:ssa järjestetään Kokeellisen Folkin ilta, jossa kuullaan muun muassa pelimannipunkkia.

Satakuntalaiset pelimannit nousevat pramille Mikaelsgårdenissa. Folkin tapahtumia on myös Korsmanin talolla, BePOP-kauppakeskuksessa, Porin taidemuseossa ja Teljän kirkossa.

Porin kaupungin kulttuuritoimella on tällä hetkellä käynnissä Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa -hanke. Katso, miten saavutettavuus näkyy Folkissa täältä.

Pori Folk 17.–19.8.
Lippuja voi ostaa kulttuuriasiainkeskuksesta, Raatihuoneelta, kello 8-16, 16.8. asti. Folkin aikana lippuja myydään Korsmanin talon pihalla, Varvinkatu 19, kävelykadun infopisteissä sekä tuntia ennen konsertin alkua tapahtumapaikoilla.

Katso koko ohjelma täältä.

kuva Liljan Loisto esittää Karjala-aiheisia vapauslauluja jamaikalaisin rastareggaesävelin Folkin avajaisissa. Kuva: Hilla KurkiHakusana