Etusivu > Uutiset > 2012 > 08 > Porispere taitaa omaperäisen markkinoinnin

Porispere taitaa omaperäisen markkinoinnin

(02.08.2012 09:06 kanak1 / päivitetty 02.08.2012 09:10 Aaltonen Kalle)

Kilju, kiltti sekä porilainen taparikollinen takaavat festivaalin näkyvyyden.

kuva Tuhma poikkeaa edukseen muista geneerisistä festaripaidoista. Kuva: Porispere

Tulevana viikonloppuna järjestettävää Porispereä voidaan luonnehtia tietynlaisena festivaalikesän outolintuna. Viime kesänä lanseerattu Porispere-kilju sekä viikonloppuna myynnissä oleva Tuhma-festivaaliasuste ovat vain noukintoja nuoren porilaisfestivaalin tempauksista.

– Ideoita markkinointiin ammennetaan porilaisen mielen syövereistä ja paikallisten tavasta nähdä asiat negaation kautta. Porilainen kettuuntuneisuus on ikiliikkuja, toteaa festivaalipromoottori Harri Vilkuna.

Uusimpana irtiottona Porispere lanseerasi hiljattain omat festaripukimensa. Vaatesuunnittelija Jenni Ahtiainen kehitti tapahtumalle reisitaskuhousujen ja skotlantilaisen kiltti-mieshameen yhdistelmän, Tuhman, sekä Ol ny rauhalline-nahkarannekkeen. Ahtiaisen mukaan rannekkeen tarkoitus on edistää kollektiivista yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka satunnaisesti saattaa rockfestivaalin olutjonossa unohtua.

Taparikollinen keikalla

Nimekkäiden kotimaisten ja ulkomaisten esiintyjien ohella festivaalien kuriositeetiksi muodostunee tapahtuman juontava, TV-sarja Pulkkisesta tuttu ”porilainen taparikollinen”. Ensimmäisen julkisen esiintymisensä tekevä hahmo saatiin Porispereen Vilkunan mukaan helposti.

– Yksi järjestäjistämme tiesi hahmoa näyttelevän Antti Virmavirran aiemmista projekteista ja Antti lähti ideaamme mukaan aikataulujen natsattua. Hän tuntuu olevan todella innoissaan juontokeikasta.

Omalaatuisuuden puutteesta Porispereä ei voi ainakaan syyttää. Kotikutoisesti syntyvät markkinointi- ideat ovat saaneet huomiota valtakunnallisissa medioissa asti, mutta omaperäisen markkinoinnin vaikutus näkyy myös lähellä.

– Uskon, että tekojemme avulla ihmiset uskaltavat olla rohkeammin porilaisia, Vilkuna pohtii.

Porispereä vietetään 3.–5.8.2012.


Hakusana