Etusivu > Uutiset > 2012 > 09 > Porin Päivää juhlitaan yrittäjyyden teemalla

Porin Päivää juhlitaan yrittäjyyden teemalla

(17.09.2012 12:40 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 17.09.2012 14:54 Salminen Tiina)

Pori-Seura ry on järjestänyt Porin Päivää vuodesta 1961 asti. Tänä vuonna tapahtuman vastuu jakautuu myös Porin Yrittäjät ry:lle ja Porin Yrittäjänaiset ry:lle.

Yrittäjyys näkyy vahvasti myös 27.-30.9. järjestettävän Porin Päivän ohjelmassa. Porin Lyseon yrittäjyysluokat myyvät taitelija Simo Riikosen Porin Päivän julistetta ja t-paitoja. Osa paitojen ja julisteiden tuotosta menee yrittäjyysluokille.

- Myös NY-yritysten eli nuorten yrittäjien omia tuotteita on myynnissä torijuhlassa lauantaina 29.9. Muun muassa tällä tavalla haluamme ottaa huomioon lapsia ja nuoria, sillä hehän ovat Porin tulevaisuus. Heitä pitää pitää kuin kukkaa kämmenellä, sanoo Porin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jari Taimi.

Lapset ja nuoret otetaan huomioon myös sunnuntaina 30.9., kun Pelle Hermannin puistossa on lastenpäivä. Siellä pääsee muun toiminnan ohessa poniajelulle, tutustumaan palo- ja poliisiautoihin sekä syömään lettuja.

Yritetää yhres

Tulevan Porin Päivän teemalla halutaan tuoda yrittäjyys lähemmäs porilaisia. Yritetää yhres –sloganilla viitataan Porin Yrittäjien ja Porin Yrittäjänaisten yhteistyöhön, mutta samalla siihen, että asiakkaat ovat osa kokonaisuutta.

- Yritys ei pärjää ilman asiakkaita. Haluamme herättää ihmiset huomaamaan kuinka monipuolinen yritysmaailma Porissa on, ja tietenkin tuoda sitä lähemmäs tavallista porilaista. Toivommekin, että porilaiset lähtisivät sankoin joukoin liikkeelle keskustaan ainakin lauantaina 29.9., pohtii Porin Yrittäjänaiset ry:n puheenjohtaja Riikka Reunamo.

Porin päivän ohjelmasta löytyy tekemistä jokaiselle. Perjantaina 28.9. Etelärannassa roihuavat Taavin tulet ja sitä edeltää Taavin tulien odottajaiset eli Arbeettipirskeet. Torijuhlassa lauantaina 29.9. on tarjolla perinteisesti velliä ja soppaa. Torijuhlassa esiintyvät haitaristi Andrea van Balen sekä WOW-duo Oona Kangas ja Venny Vuorenoja. Samalla Porin Yrittäjät ry julkistaa Vuoden 2012 Yrittäjän. Lisäksi kävelykadulla ja Eetunaukilla on Porin Päivän markkinat, jossa esittäytyvät kymmenet yrittäjät. Porin Linjat tarjoaa Porin Päivän lauantaina 29.9. kello 8.00-13.00 maksuttoman menomatkan linjavuoroillaan Porista ja Ulvilasta Porin kauppatorille.

kuva

Torijuhla ja markkinat Porin päivänä vuonna 2011. Kuva: Tiina Salminen

Porin Päivän koko ohjelma (pdf, 0.18 Mt)
Porin Päivän yrittäjien tapahtumia


Hakusana