Etusivu > Uutiset > 2012 > 09 > Pienoiskaupunki Kirjurinluotoon

Pienoiskaupunki Kirjurinluotoon

(24.09.2012 15:53 kanak1 / päivitetty 24.09.2012 15:53 Aaltonen Kalle)

Lapsille suunnattu liikennepuisto valmistunee ensi kesäkuun aikana.

Kaupungin tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 21.8. ottaa vastaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Porin paikallisyhdistys ry:ltä sekä Porin Lasten- ja Nuortensuojelu säätiöltä lahjoituksen Kirjurinluotoon rakennettavaa liikennepuistoa varten.

0,6 hehtaarin alueelle levittäytyvä liikennepuisto tullaan sijoittamaan petanquekentän ja kesäteatterin väliin. Hankkeen taustalla häärivä kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen pitää lahjoitusta hienona ja iloisena asiana Porin kaupungille.

– Ajatus Kirjurinluodosta liikennepuiston paikkana tuli nopeasti. Kyseessä on koko kaupungin keskuspuisto, minne lapsiperheitä tulee viettämään vapaa-aikaa myös ulkopaikkakunnilta.

Ahosen mukaan puistoa on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman monimuotoiseksi pienoiskoon liikenneympäristöksi. Kaupunkipuiston läheisyyteen valmistuva varikkoalue vuokraa polkuautoja sekä polkupyöriä puistossa liikkumista varten. Ajaminen tehdään tutuksi niin taajaman sisällä kuin ulkopuolellakin.

Liikennepuiston liikennemerkit, liikennevalot sekä muu ympäristö tullaan mitoittamaan lapsen näkökulman mukaan. Tavoitteena on ohjatusti antaa havainnollistavia ja turvallisia kokemuksia liikenteestä, sekä luoda mahdollisimman todentuntuinen kuva oikealla kadulla ajamisesta.

kuva Liikennepuiston ympäristöllä pyritään luomaan aidon kaupungin tuntua. Kuva: Ismo Ahonen


Hakusana