Etusivu > Uutiset > 2012 > 09 > Pori rohkaisee nuoria harrastamaan

Pori rohkaisee nuoria harrastamaan

(10.09.2012 13:19 kanak1 / päivitetty 10.09.2012 14:07 Aaltonen Kalle)

Tiäksää-passi tukee ja edistää porilaisnuorten harrastustoimintaa.

Pori on asettanut tavoitteekseen olla lasten ja nuorten kaupunki. Koulutusviraston, kulttuuriasiainkeskuksen ja vapaa-aikaviraston yhteishankkeena toteutettu Tiäksää-passi jaetaan maanantaina 17.9. porilaisille 7.-luokkalaisille. Henkilökohtainen passi sisältää käyntikertoja urheilu- ja kulttuuritapahtumiin, ja sen avulla nuori pääsee ilmaiseksi muun muassa elokuvateatteriin, museoon tai uimaan.

Passin kohteita valitessa pyrittiin mahdollisimman monipuoliseen tarjontaan. Koulutoimenjohtaja Jari Leinosen mukaan kyseessä on pilottikokeilu, jonka tavoitteena on kokeilla passin toimivuutta vuoden ajan.

– Lähtökohtana ei ole tarkastella väärinkäyttömahdollisuuksia, vaan seurata lasten ja nuorten mahdollisuuksia käyttää vapaasti passin tarjoamia palveluja.

Leinosen mukaan tulevaisuuden tavoitteena on kehittää tarjonnan sisältöä, mutta myös suunnitella 8.- ja 9.-luokkalaisille vastaavanalaiset passit.

– Perusideana tulee olemaan lasten ja nuorten vapaa-aikatoiminnan aktivoiminen, harrastusten lisääminen sekä mielenkiinnon herättäminen erilaisia palveluja kohtaan.

kuva Iiris Joutsi, Elviira Tanninen, Eero Harjula sekä Eero Ahola aikovat käyttää passin tarjoamia harrastusmahdollisuuksia. Kuva: Kalle Aaltonen

Peukkua nuorilta

Kuninkaanhaan 7.-luokkalaiset Elviira Tanninen, Iiris Joutsi, Eero Harjula sekä Eero Ahola toteavat yhteen ääneen, että Tiäksää-passi on tervetullut idea. Erityisesti vapaat sisäänpääsyt elokuvateatteriin ja jalkapallopeleihin ovat nuorten mieleen.

– Passin avulla voi löytää uusia mielenkiinnonkohteita, jos ei vielä harrasta mitään. Kulttuuritapahtumaan voi mennä vaikka koko perheen kanssa, Tanninen toteaa.

Tiäksää-passista voi olla hyötyä etenkin Poriin muuttaneelle nuorelle.

– Jos aloittaa koulun kesken lukuvuoden, pystyy kaupunkiin tutustumaan paremmin, kun moniin kulttuuri- ja urheilupaikkoihin pääsee ilmaiseksi, Ahola sanoo.

Lisätietoa passista ja sen tarjonnasta löydät täältä.


Hakusana