Etusivu > Uutiset > 2012 > 09 > Vuoden 2012 Pori-palkinto ja Nuori porilainen -tunnustus jaettu

Vuoden 2012 Pori-palkinto ja Nuori porilainen -tunnustus jaettu

(28.09.2012 18:00 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 28.09.2012 18:00 Salminen Tiina)

Porin kaupunginhallitus on valinnut vuoden 2012 Pori-palkinnon saajaksi taiteilija Simo Riikosen. Vuoden Nuori porilainen on Porin poikakuoro.

Ruiskutaidemaalari Simo Riikonen on otettu palkinnostaan. Hän on voittanut aiemmin useita palkintoja ympäri Eurooppaa. Riikosta voidaan pitää yhtenä autotaidemaalauksen uranuurtajana ja muun muassa Ruotsissa hänet on palkittu yhdeksän kertaa Nordic Trophy -palkinnolla vuosina 1994–2008.

- Kyllä kotikaupungin palkinnon voi nostaa ihan ylimmälle tasolle, vaikka palkintoja onkin kertynyt, kertoo Riikonen.

Riikonen on maalannut kuvia ajoneuvoihin jo 1970-luvulta lähtien ja tehnyt monia muotokuvamaalauksia. Nykyisin autotaide on jäänyt vähemmälle ja Riikonen on keskittynyt muotokuvamaalaukseen. Vuoden 2012 Porin Päivän -juliste on myös Riikosen käsialaa.

- Olen maalannut yli 1000 ajoneuvoa ja suurin piirtein saman verran muotokuvia urani aikana. Haluan silti maalata ainakin pari rekkaa vielä, pohtii Riikonen.

Pori-palkinto on myönnetty vuodesta 1964 lähtien. Ensimmäisen Pori-palkinnon saaja oli varatuomari Kaarlo Saarenheimo.

Porin poikakuoro – kuoromatkoja ja kuorovierailuja jo yli 40-vuoden ajan

Vuodesta 1969 saakka toimineessa Porin poikakuorossa laulaa 60 iältään 8-25 -vuotiasta poikaa. Kuoro on perustamisestaan saakka toiminut aktiivisesti ja saavuttanut tärkeän aseman Porin kulttuurielämässä. Marraskuussa kuoro on lähdössä Espanjaan konserttimatkalle.

- Saimme kutsun konsertoimaan muutamaan katedraaliin ja kirkkoon Espanjaan. Kuuluisin niistä taitaa olla Barcelonan Basilica de la Sagrada Familia, kertoo kuoronjohtajana vuodesta 1982 toiminut Vuokko Järvenpää.

Konserttimatkat ja kuorovierailut ovat antaneet Porissa jo yli 40 vuoden ajan eri-ikäisille pojille ja nuorille miehille mahdollisuuden kehittyä laulajina ja esiintyjinä.

- Kesällä ohjelmistomme oli rock-henkinen ja nyt ryhdymme harjoittelemaan hartaampaa ohjelmistoa konserttimatkaa varten. Tämä Nuori porilainen -tunnustus on hieno juttu näille nuorille pojille, kertoo Järvenpää

Nuori porilainen -tunnustus on myönnetty vuodesta 1991. Ensimmäinen Nuori porilainen oli Juha Lehtovuori.


Hakusana