Etusivu > Uutiset > 2012 > 10 > Energiansäästöä pienillä teoilla

Energiansäästöä pienillä teoilla

(08.10.2012 11:30 kanak1 / päivitetty 08.10.2012 11:32 Aaltonen Kalle)

Pori Energian Päivitä kädentaitosi!-kampanja herättelee ihmisiä energiansäästötalkoisiin peräänkuuluttamalla unohtuneita kädentaitoja.

kuva
Alkaneella energiansäästöviikolla tyypillisten taloudellisten säästönäkökulmien sijaan halutaan nostaa esiin vanhat kädentaidot, jotka sähkö on joko suoraan tai välillisesti syrjäyttänyt. Vapaa-aika kuluu monella muullakin tavalla kuin television katselulla ja ruuanlaitossa käytettävän sähkövatkaimen voi silloin tällöin korvata vanhanaikaisella vispilällä. Tekemällä asioita käsin voi itse vaikuttaa energian kulutukseen, saaden samalla hyvän mielen sekä päivitystä omiin kädentaitoihin.


Johtaja Jari Lappalaisen mukaan keinot sähkön säästämiseksi kotona ovat monille tuttuja, mutta työpaikolla sekä varastoissa on parantamisen varaa.

– Yksinkertaisin tapa säästää sähköä on kaikille tuttu valokytkin seinässä, kunhan muistaa käyttää sitä. Perinteinen valokytkin voidaan korvata hämäräkytkimellä tai liiketunnistimella, joka aktivoi valaisimen liikkeestä. Liiketunnistimen avulla suuria säästöjä saadaan toimistohuoneissa, kokoustiloissa, käytävillä, pysäköintihalleissa, porraskäytävissä, saniteettitiloissa ja piha-alueilla.

Katuvalo-ohjauksilla säästöä

Pori Energia aloitti vuoden 2012 alussa Koivistonluodon kaupunginosassa katuvalojen ohjauskokeilun, jossa kolmannes valaistuksesta sammutetaan klo 0.00–04.00 ajaksi. Lappalaisen mukaan samaa uudistusta ryhdytään toteuttamaan eri puolilla kaupunkia sitä mukaa, kun katuvalokeskuksia uusitaan etäluentamittareiden yhteydessä.

– Saatu säästö on n. 150 000 € vuodessa riippuen sähkön kulloisestakin markkinahinnasta ja katuvaloverkon laajentumisesta.

Pori Energia tiedusteli kuluttajilta omia energiansäästötekoja ja julkaisi säästövinkit kootusti kotisivuillaan.


Hakusana