Etusivu > Uutiset > 2012 > 10 > Kauppatorin ja keskussairaalan välille lisää linja-autovuoroja

Kauppatorin ja keskussairaalan välille lisää linja-autovuoroja

(31.10.2012 11:46 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 31.10.2012 12:41 Salminen Tiina)

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Porin kaupunki toteuttavat lisälinja-autovuorojen kokeilun linjalle 12. Satakunnan keskussairaalan henkilökuntaa halutaan kannustaa joukkoliikenteen käyttöön.

Lisävuoroja ajetaan 1.11.2012-31.5.2013 välisenä aikana. Kokeilun tarkoituksena on kannustaa Satakunnan keskussairaalan henkilöstöä lisäämään joukkoliikenteen käyttöä muun muassa työliikennetapaturmien vähentämiseksi ja ympäristösyistä. Lisäksi keskussairaalassa alkavan rakennushankkeen myötä henkilökunnan pysäköintimahdollisuuksia on jouduttu vähentämään.

Ennen kokeilua keskussairaalan henkilöstölle toteutettiin kysely, jossa tiedusteltiin joukkoliikenteen nykyistä ja mahdollista tulevaa käyttöä. Eniten paikallisliikennettä käytettiin Meri-Porin suuntaan ja 600 sadasta vastaajasta jopa 350 oli valmis harkitsemaan joukkoliikenteeseen siirtymistä, jos aikataulut olisivat monipuolisemmat.

Satakunnan keskussairaalaan sijoitetaan lisäksi paikallisliikenteen latauspiste, jossa lippuja voi ladata. Kokeilun tuloksia seurataan yhdessä sairaanhoitopiirin ja Porin kaupungin kanssa. Kokeilun toteuttaa Porin Linjat Oy.

Uudet linja-autovuorot ovat nähtävillä Porin Linjojen nettisivuilla.


Hakusana