Etusivu > Uutiset > 2012 > 10 > Korkeakoulut Puuvillaan tai Asema-aukiolle

Korkeakoulut Puuvillaan tai Asema-aukiolle

(09.10.2012 16:11 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 09.10.2012 16:11 Salminen Tiina)

Porin kaupunginjohtajan asettama työryhmä esittää, että Porin yliopistokeskus ja Satakunnan ammattikorkeakoulu sijoittuisivat vuoteen 2016 mennessä joko Puuvillan tiloihin tai Porin asema-aukiolle entiseen Citymarket-kiinteistöön. Diakonia-ammattikorkeakoululle tarjotaan mahdollisuutta tulla mukaan kampuskokonaisuuteen.

Esitykseen liittyy myös toisen asteen oppilaitoksen, WinNovan, siirtyminen kaupungilla olevista tiloistaan SAMKilta vapautuviin Tiedepuiston tiloihin.

Porin kaupunginjohtaja asetti keväällä 2012 työryhmän jatkoselvittämään ammattikorkeakoulun ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen tilajärjestelyjä Porissa. Taustatekijöinä ovat tarkoituksenmukaisten ja -kokoisten tilojen saanti suhteutettuna opiskelijamäärään ja opetusmenetelmiin. Lisäksi vuokrien nousu, nykyisten tilojen merkittävä saneeraustarve sekä korkeakoulujen yhteistyön lisääminen opetuksessa ja tutkimuksessa puoltavat tilajärjestelyjä. Yhteinen, hyvin toimiva kampus on merkittävä vetovoima- ja imagotekijä houkuteltaessa nuoria ja lapsiperheitä opiskelemaan ja asumaan alueelle.

Työryhmän mukaan asema-aukion kiinteistö on erittäin hyvä toiminnallinen kokonaisuus, joka sijaintinsa puolesta tukee myös matkakeskushanketta. Puuvilla -vaihtoehdon etuja on, että Porin yliopistokeskus sijaitsee jo siellä. Uudisrakentamista on kuitenkin paljon. Asema-aukion ratkaisua tarjoaa Citycon Oy ja Puuvilla -ratkaisua Renor Oy.

Hanke jatkuu siten, että jokainen korkeakoulu ja oppilaitos tekee oman esityksensä tai päätöksensä, minkä jälkeen hankesuunnittelua tarkennetaan. Projektin vetovastuu tulee Porin kaupunkikonsernille.


Hakusana