Etusivu > Uutiset > 2012 > 10 > Porin talous tasapainoon pitkän tähtäimen suunnittelulla

Porin talous tasapainoon pitkän tähtäimen suunnittelulla

(16.10.2012 10:25 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 16.10.2012 12:01 Salminen Tiina)

Epävarmat yleiset talousnäkymät vaikuttavat edelleen Porin kaupungin talousnäkymiin. On todettu, että kaupungin velkaantumisen hillitseminen vaatii voimakkaita toimenpiteitä ja aitoa pitkän aikavälin taloussuunnittelua.

- Talouden suunnittelussa realismi ja toteuttamiskelpoisuus ovat avainsanoja, sanoo Porin kaupungin taloussuunnittelupäällikkö Tuomas Hatanpää.

Nyt julkaistu kaupunginjohtajan ehdotus ensi vuoden talousarvioksi noudattaa hänen mukaansa tätä linjaa.

Lisäystä talouskehykseen tulevat ehdotuksen mukaan saamaan vain perusturva, perus- ja lukiokoulutus sekä päivähoito ja varhaiskasvatus. Kun otetaan huomioon pakolliset henkilöstömenot ja kuntatalouden yleinen kehitys, tarkoittaa tämä käytännössä sitä, että kaikkien hallintokuntien on pakko tehostaa toimintojaan.

- Jotta yleisen infran kehitys ja kunnossapito voidaan turvata, on investointien taso kuitenkin pidetty riittävän korkealla tasolla, Hatanpää sanoo.

Kaupungin taloustilannetta ylipäätään hän pitää edelleen kohtuullisena, hyvän verotulokehityksen ansiosta. Ennusteiden mukaan hyvän verotulokehityksen voidaan olettaa jatkuvan myös tulevana vuonna. Kasvua ennustetaan tulevan 3,3 prosenttia verrattuna tämän vuoden arvioon toteumasta.


Hakusana