Etusivu > Uutiset > 2012 > 10 > Rakastajat-teatterin uusi näytelmä on kunnianosoitus Porille

Rakastajat-teatterin uusi näytelmä on kunnianosoitus Porille

(03.10.2012 14:18 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 03.10.2012 14:18 Salminen Tiina)

Rakastajat-teatterin Pori! Miten tässä näin kävi? -näytelmä saa kantaesitysensi-iltansa 20.10.2012. Näytelmässä perehdytään Porin historiaan ja siihen miten Porista ja meistä porilaisista on tullut tällaisia kuin olemme.

- Pori on ainutlaatuinen paikka, jolla on vankka identiteetti. Intohimo tätä kaupunkia kohtaan on ajanut meidät tekemään näytelmän siitä. Tuomme näytelmässä esille Porin historian tapahtumia tämän päivän ihmisen näkökulmasta, kertoo näytelmän ohjaaja ja näyttelijä Kai Tanner.

Näytelmän käsikirjoittajana ja toisena ohjaajana toimii Tapio Kankaanpää.

- Käsikirjoitustyö aloitettiin kuluvan vuoden tammikuussa. Rajauksia on jouduttu tekemään paljon, sillä Porin lähes 500-vuotista historiaa on mahdotonta laittaa yksiin kansiin, kertoo Kankaanpää.

Visuaalisesti näytelmä tulee olemaan vaikuttava, mutta rekvisiittaa ei tulla näkemään suuria määriä. Näyttelijätyöhön on sitä vastoin panostettu paljon.

- Pitkä harjoitusjakso on johtanut siihen, että meidän välillemme on syntynyt luottamus. Pystymme myös improvisoimaan ja illasta riippuen varioidaan ja rönsyillään käsikirjoituksen ulkopuolellakin. Tämä ei ole murre-esitys, puhumme kyllä poria mutta se on nykyporia, sanoo Tanner.

Ei mikään sesonkinäytelmä

Kai Tannerin ohella näytelmässä nähdään vierailevana näyttelijänä stand-up koomikkonakin tutuksi tullut Joonas Nordman. Rakastajat-teatterin vakionäyttelijöihin kuuluva Miia Lindström puolestaan edustaa näytelmässä kaikkia naisia.

- Emme käy läpi Porin kaikista perinteisimpiä historian tapahtumia, joten jokainen varmasti myös oppii jotain uutta. Kyllä jännittää, että pitääkö pokka, kertoo Lindström

Näytelmän on tarkoitus pyöriä tästä syksystä mahdollisesti ensi syksyyn saakka. Aihe ja tekotapa ovat kestäviä, kyse ei ole sesonkinäytelmästä.
Näytelmässä nähdään myös laulua ja musiikkia. Näyttelijät kuvaavat näytelmän olevan sivistävää ja kantaaottavaa komediaa, jossa on aika ajoin ronskiakin meininkiä.

- Tämä näytelmä on kunnianosoitus Porille ja porilaisuudelle, summaa Kankaanpää.

Tutustu näytelmään ja Rakastajat-teatterin muuhun ohjelmistoon: www.rakastajat.fi

kuva Joonas Nordman, Miia Lindström ja Kai Tanner näytelmän pyörteissä. Kuva Tiina SalminenHakusana