Etusivu > Uutiset > 2012 > 10 > Reilun kaupan viikolla Porissa tapahtuu

Reilun kaupan viikolla Porissa tapahtuu

(22.10.2012 13:10 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 22.10.2012 13:13 Salminen Tiina)

Valtakunnallista Reilun kaupan viikkoa vietetään 22.-28.10.2012. Poriin saapuu vieraita Kirgisiasta.

Viikon aikana kirgisialaiset Reilun kaupan puuvillaviljelijät Gulsun Joldosheva ja Akybay Sooronbaev kiertävät ympäri Suomea. Keskiviikkona viljelijät saapuvat Reilun kaupan kaupunkiin Poriin. Viljelijävieraat ovat tavattavissa Eetunaukiolla keskiviikkona 24.10. klo 16.-17.00. Tule kuulemaan elämästä ja puuvillan viljelystä Kirgisiassa sekä Reilun kaupan merkityksestä. Porin kaupunki tarjoaa Reilun kaupan kahvit kaupunkilaisille. Lapsille ja nuorille ohjelmassa on jalkapalloilijoiden temppukoulu, jonka ohjaa Norsunluurannikolta Poriin kotiutunut jalkapalloilija Mamadou Konate.

Keskiviikkoillan kruunaa Puhtaat vaatteet -leffailta Opiskelijatalo Saikulla, Antinkatu 7, klo 18-20. Dokumentti Vaarallinen vaate kertoo vaatteiden valmistuksessa käytettävistä vaarallisista menetelmistä ja kemikaaleista. Mukana leffaillassa ovat Reilun kaupan viljelijävieraat Kirgisiasta. Leffan päätyttyä on mahdollisuus keskustella vaatteiden valmistuksen eettisyydestä. Leffailtaan on vapaa pääsy.

Pori saavutti marraskuussa 2008 Reilun kaupan kaupungin arvonimen, toisena kaupunkina Suomessa. Suomen muut Reilun kaupan kaupungit ovat Tampere, Espoo, Lohja, Joensuu ja Riihimäki. Arvonimen myötä kaupunki on sitoutunut edistämään Reilua kauppaa ja tekemään hankinnoissaan eettisiä valintoja. Reilu kauppa näkyykin jo useissa kaupungin toimipisteissä ja toiminnassa.

Tutustu myös Reilupori -nettisivuun, jossa kerrotaan Reilun kaupan kaupunki -toiminnasta ja asukkaiden omista vaikutusmahdollisuuksista edistää reilumpaa kaupankäyntiä.

Reilun kaupan viikon tapahtumat Porissa järjestävät yhteistyössä Porin kaupunki, Reilun kaupan edistämisyhdistys ry ja Satakunnan Monikulttuuriyhdistys ry.


Hakusana