Etusivu > Uutiset > 2012 > 10 > Täsmähuumoria farssin ehdoilla

Täsmähuumoria farssin ehdoilla

(10.10.2012 14:37 kanak1 / päivitetty 10.10.2012 14:45 Aaltonen Kalle)

Mikko Kivisen ohjaama Hillitön Hotelli avaa ovensa Porin Teatterissa 20. lokakuuta.

Ray Cooneyn maailmalla suursuosiosta nauttinut brittifarssi ammentaa juonensa politiikan koukeroista. Cooneylle tyypilliseen tapaan nopeasti etenevää näytelmää värittävät lukuisat väärinkäsitykset ja salaisuudet kera persoonallisten henkilöhahmojen.

Osana modernia kansanteatteria Hillittömän Hotellin kaltaiset komediapalat ovat teatterinjohtaja Patrik Draken mukaan luonnollinen osa Porin Teatterin tarjontaa.

– Haluamme tarjota yleisölle ratkiriemukkaan parituntisen, joka keventää oloa.

Ohjaaja Mikko Kivinen luonnehtii näytelmää reaaliajassa eteneväksi farssiklassikoksi muistuttaen, että myös komedialla on lainalaisuuksia näytelmän pituudesta alkaen.

– Farssin tekeminen on tarkkaa ja haastavaa työtä. Kun sen täytyy näyttää helpolta ja yksinkertaiselta, niin se on myös usein varsin aliarvostettua.

Roolitus koostuu pääosin Porin Teatterin omasta henkilökunnasta. Pääosaa näyttelevän Vesa Haltsosen lisäksi estradilla nähdään muun muassa Marko Honkanen, Teemu Niemelä, Heidi Rantakeisu sekä Anne-Mari Söderdahl. Lavastuksesta vastaa Teemu Loikas ja puvustus on Taru Liipolan.

kuva Hillitön Hotelli punoo valheiden verkkoa vauhdilla yllätyksiä säästelemättä. Kuva: Kalle Aaltonen

Hakusana