Etusivu > Uutiset > 2012 > 11 > Arvo- ja päihdekasvatusohjelma Camera obscura vahvistaa nuorta

Arvo- ja päihdekasvatusohjelma Camera obscura vahvistaa nuorta

(13.11.2012 10:43 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 13.11.2012 12:29 Salminen Tiina)

Porin Pakka-hanke, nuorisotyö ja koulutoimi mahdollistavat Camera obscura -seikkailun kaikille Porin yläkoulujen seitsemäsluokkalaisille.

Camera obscura -ohjelma vahvistaa koulujen ja kasvatusyhteisöjen osaamista päihdekysymyksissä osana nuoren kokonaiskasvatus- ja oppimisprosessia. Oppilaalla on ohjelman kautta mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa aikuisten kanssa. Kaikki Porin seitsemäsluokkalaiset osallistuvat Camera obscuraan Porin nuorisotalolla 12.11.-22.11.2012. Torstaina 15.11. klo 16-20 nuorisotalolla on kaikille nuorille avoin ilta, jolloin voi halutessaan tutustua Camera obscuraan.

Elämyksiä pimeässä

Camera obscura -ohjelma koostuu oppituntimateriaalista ja Camera obscura -seikkailusta. Seikkailu tapahtuu noin 60 neliömetriä laajassa rakennelmassa ja jokainen oppilas suorittaa sen noin 10 minuutissa. Lähes pimeässä tilassa elämys luodaan mielikuvilla, äänillä, musiikilla ja valoilla. Seikkailu vie oppilaan hetkeksi tutustumaan itseensä, omiin tunteisiinsa ja sisäisiin voimavaroihinsa.

Camera obscura on Helsingin NMKY:n koordinoimaa toimintaa, jota rahoittaa Raha-automaattiyhdistys, joten toiminta on tilaajalle maksutonta. Toimintaan on vuodesta 1995 alkaen osallistunut kymmeniä tuhansia oppilaita.


Hakusana