Etusivu > Uutiset > 2012 > 11 > Jätteen vähentämisen viikko käynnissä

Jätteen vähentämisen viikko käynnissä

(19.11.2012 13:23 Tiina.M Toivonen / päivitetty 19.11.2012 13:23 Toivonen Tiina M)

Euroopan jätteiden vähentämisen viikkoa vietetään 17.-25.11.2012. Sen kunniaksi Porin seudun jäteneuvonnan maskottilintu, mustavaris JäteVaakku, valloittaa sosiaalisen median.

JäteVaakku päätti rekisteröityä Facebookiin antaakseen siellä kierrätysvinkkejä ja opastaakseen ihmisiä jätteiden oikeaan lajitteluun. Asiantuntevalta linnulta voi kysyä esimerkiksi mihin jätteeseen mikäkin kuuluu tai missä on lähin jätteiden vastaanottopaikka. JäteVaakun seinällä voi myös jakaa omia uusiokäyttö- ja tuunausvinkkejä. JäteVaakku toivoo FB-kavereikseen kaikenikäisiä ihmisiä keskustelemaan jäte- ja kierrätysasioista.

kuva

JäteVaakulla on kollegoita ympäri Suomen, esimerkiksi Oiva Roina, Jäteopaskoira Herpertti sekä Otto Lajittelumyyrä. Jätehuoltojen maskotit ovat sympaattisia ja helposti lähestyttäviä hahmoja, joilta lapset oppivat helposti jätteiden lajittelun perusteet ja aikuisetkin uskaltavat kysyä. JäteVaakku on toiminut jäteneuvonnan maskottina jo 12 vuotta. Tänä vuonna se jalkautui asiakkaiden pariin ja on kiertänyt ahkerasti kouluilla ja päiväkodeilla sekä eri tapahtumissa opastamassa niin lapsia kuin aikuisiakin.

Moni maskoteista on jo mukana sosiaalisessa mediassa, sillä siellä tapahtuva neuvonta on helppoa ja nopeaa. ”Neuvontaa kannattaa antaa siellä missä ihmiset ovat”, sanoo jäteneuvoja Anne Silver Porin kaupungin ympäristövirastosta.

Suomi osallistuu nyt kolmatta kertaa Euroopan jätteen vähentämisen viikkoon. Porin kaupunki on mukana toista kertaa.


Hakusana