Etusivu > Uutiset > 2012 > 11 > Joulunavausta perinteisin menoin

Joulunavausta perinteisin menoin

(30.11.2012 09:05 kanak1 / päivitetty 30.11.2012 09:08 Aaltonen Kalle)

Vanhan ajan joulutori levittäytyy Rakennuskulttuuritalo Toivon pihapiiriin tulevana lauantaina.

Perinteinen 16. kertaa järjestettävä tori täyttyy jälleen satakuntalaisten kädentaitajien luomuksista ja myytävänä on muun muassa himmeleitä, pärekoreja, joulukoristeita sekä lukuisia muita tuotteita. Joulutori on auki klo 10–15.

1920-luvun mallin mukaan tehdyt toripöydät sekä talon vanhoin kalustein sisustetut huoneet luovat Toivon ja Korsmanin talon pihapiirissä ainutlaatuisen tunnelman. Perustamisvuodestaan 1995 lähtien Rakennuskulttuuritalo Toivo on halunnut tuoda eri tavoin esille satakuntalaista käsityötä ja käsityöläisyyttä. Vuosien saatossa joulutorista on muodostunut tunnelmallinen joulunaloitusperinne niin käsityöläisille kuin asiakkaille.

Taidekoululla tapahtuu

Perinteikkään joulutorin lisäksi Porin taidekoulu järjestää samana päivänä joulukirppiksen klo 11–14. Myynnissä on uutta ja vanhaa taidetta, joulukoristeita sekä muita tavaroita. Kirppis on oiva tilaisuus tutustua ennakkoon maanantaina 3.12 avautuvaan Syksy paketissa-näyttelyyn, jonne on kerätty taidekoulun lasten, nuorten, aikuisten sekä henkilökunnan töitä syksyn varrelta.

Lisäksi Pori saa vieraita Riikalaisen Bolderajan taidekoulun neljän opettajan ja kahden oppilaan tutustuessa Poriin 2.–5.12 osana kaupunkien välistä ystävyyskaupunkitoimintaa. Yhdessä taidekoulut toteuttavat installaatio- ja performanssitaidetta yhdistävän tapahtuman.

Vuonna 2008 Bolderajan taidekoulun opettajat ja oppilaat toteuttivat lahjaksi seinämaalauksen vanhan Jussilan autoliikkeen seiniin ja ikkunaan 450-vuotiaalle Porille. Vuonna 2012 riikalaiset osallistuivat Etelärannan Taavin tulet-tapahtumaan.


Hakusana