Etusivu > Uutiset > 2012 > 11 > Kauppahalli avasi jälleen ovensa

Kauppahalli avasi jälleen ovensa

(22.11.2012 10:39 kanak1 / päivitetty 22.11.2012 10:48 Aaltonen Kalle)

Kesäkuussa aloitetun peruskorjauksen jäljiltä kauppahalli palautui alkuperäiseen asuunsa.

kuva Kauppahallin ensimmäinen asiakas Jussi Salo leikkasi avajaisnauhan.

Entistä valoisamman hallin pinnat on uusittu ja peruskorjauksessa on osittain käytetty vanhaa rakennusmateriaalia. Myös tekniikka on päivitetty nykyaikaiselle tasolle ilmastoinnista ja sähköistyksestä lähtien.

Veikko Riuttala pitää uusittua kauppahallia parempana juuri sen valoisuuden takia, mutta on samalla harmissaan Porin kauppatorin nykytilanteesta.

– Hallissa tulee käytyä usein ja aina vain, kun sattuu ohi kävelemään. Vieressä olevaa kauppatoria pitäisi myös elävöittää jollain tavalla.

Kauppahallin vakiokävijät Eila ja Erkki Kukkonen ovat samaa mieltä hallin valoisuudesta ja pitävät nykyilmettä kauniina.

– Asioimme kauppahallissa päivittäin liha- ja kalatiskeillä, ja totta kai nyt kahvit pitää joka kerta juoda!

Kymmenen vuotta lihatiskillä työskennellyt Reino Raekoski pitää hallin uudelleenavaamista innostavana ja uusi yrittäjäkunta antaa kauppahallille uuden lähdön. Asiakaskunta on kuitenkin ensisilmäyksen perusteella pysynyt samana.

– Kauppahallissa asioiminen on luontevampaa vanhalle kansalle. Täällä asiakaskontakti poikkeaa tavallisesta marketista. Kauppaa tehdään eri tavalla ja ostotilanteessa vaihdetaan rahan lisäksi myös kuulumisia.

kuva
kuva

Kuvat: Kalle Aaltonen


Hakusana