Etusivu > Uutiset > 2012 > 11 > Kauppakeskus Puuvillan rakentaminen alkaa vauhdilla Porissa

Kauppakeskus Puuvillan rakentaminen alkaa vauhdilla Porissa

(13.11.2012 14:59 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 13.11.2012 15:29 Salminen Tiina)

Renor Oy ja Ilmarinen käynnistävät Kauppakeskus Puuvillan rakennustyöt Porissa. Rakennushankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on noin 130 miljoonaa euroa.

Rakentaminen käynnistyy välittömästi ja työllistää parhaimmillaan 300 henkeä. Puuvillan alueen olemassa olevat toiminnot ja palvelut jatkuvat normaalisti rakennustöiden ajan. Rakentamisesta vastaa Skanska Talonrakennus Oy. Kauppakeskus Puuvillan lähtökohtana on vähäpäästöinen energiaratkaisu. Geoenergiaa käytetään sekä kiinteistön jäähdytykseen että lämmitykseen. Tavoitteena on avata kauppakeskus joulumyyntiin 2014.

- Puuvilla on Ilmariselle ensimmäinen yhteissijoitus kauppakeskukseen paikallisesti vahvan kumppanin kanssa. Puuvillasta rakennetaan markkina-alueensa vahvin toimija, joka yhdistää työpaikat, koulutuksen ja palvelut samaan kokonaisuuteen kestävän kehityksen periaatteita noudattaen, toteaa Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen.

Kauppakeskus Puuvillasta tulee suurin kauppakeskus Satakunnan alueella. Koko Suomen mittakaavassa se sijoittuu kymmenen suurimman joukkoon. Kauppakeskukseen syntyy noin 700–800 uutta työpaikkaa. Kauppakeskuksen ankkurivuokralaisia ovat K-citymarket, H&M ja Stadium. Muita toimijoita ovat muun muassa Aleksi 13, RAY, Tiger Stores, Tiimari, Bik Bok, Carlings, Cubus, Dressmann, Hairlekiini, Jack & Jones ja Vero Moda.

Historiallista miljöötä kunnioittaen

Puuvillan alueella asioi, työskentelee ja opiskelee tuhansia ihmisiä päivittäin. Puuvillasta rakentuu uudenlainen kaupan, julkisten palveluiden, koulutuksen, kulttuurin, hallinnon ja vapaa-ajan keskus, joka palvelee koko Satakuntaa. Kauppakeskus Puuvillan keskeisen sijainnin ja 2 000 pysäköintipaikan ansiosta asiointi keskuksessa on vaivatonta.

- Valmistuessaan Kauppakeskus Puuvilla sulautuu muuhun Puuvillan alueeseen sen 100-vuotista historiallista miljöötä kunnioittaen. Puuvilla on ainutlaatuinen Porin keskusta-alueella sijaitseva tulevaisuuden kauppa- ja palvelukeskus, joka tukee jo olemassa olevaa kaupunkirakennetta Porissa, sanoo Renori Oy:n toimitusjohtaja Timo Valtonen.

kuva


Hakusana