Etusivu > Uutiset > 2012 > 11 > Pikkujoulukaan ei oikeuta tyhmyyteen

Pikkujoulukaan ei oikeuta tyhmyyteen

(02.11.2012 14:14 kanak1 / päivitetty 05.11.2012 14:46 Aaltonen Kalle)

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään Porissa useamman kampanjan voimin.

2.-11.11-välisenä aikana paikallinen alkoholipolitiikkahanke PAKKA herättelee yhteistyökumppaneineen porilaisia pohtimaan omaa sekä läheistensä päihteidenkäyttöä erityisesti pikkujoulun lähestyessä.

Ehkäisevää päihdetyötä kampanjoidaan viikon aikana kaupoissa, ravintoloissa sekä Porin seudun takseissa. Päihteistä tullaan keskustelemaan myös terveysasemilla, jossa alkoholinkäyttö otetaan puheeksi kaikkien asiakkaiden kanssa ja näin annetaan kaikille mahdollisuus keskustella omasta alkoholinkäytöstään.

Pulloton taksi – lasia vain ikkunoissa- sekä Tölkitön taksi – peltiä vain kyljissä-kampanjoilla alueen taksit ottavat kantaa takseissa juomiseen. Taksikuskit toivovat asiakkailtaan, ettei takseissa juotaisi alkoholijuomia, minkä johdosta ihmiset päätyisivät ravintoloihin vähemmän päihtyneinä.

Joulun tähti, älä sammu-kampanja käynnistyy Porin keskustan ravintoloissa, kun taas Kilistele kohtuudella-kampanja on esillä alueen vähittäiskaupoissa. Kampanjoilla pyritään muistuttamaan asiakkaita kohtuullisesta alkoholinkäytöstä myös juhlakauden aikana.

PAKKA-hankkeen projektityöntekijä Sari Ilvonen ei tuomitse juhla-aikaa tai alkoholinkäyttöä, mutta muistuttaa juhlijoita kohtuuden lisäksi omasta järjen käytöstä.

– Ravintoloitsijat sanovat usein, että pikkujoulukausi on kaikkein ruminta aikaa, kun ihmiset tulevat ravintoloihin aivan tolkuttomassa humalassa. Alkoholin käyttö lisääntyy joulun aikaan kotonakin ja lapset odottavat kaikkea muuta kuin sitä, että vanhemmat istuvat joulupöydässä humalassa.

kuva Pakka-hankkeen tavoitteena on vähentää alkoholihaittoja tehostamalla paikallisten toimijoiden yhteistyötä. Kuva: PAKKA


Hakusana