Etusivu > Uutiset > 2012 > 11 > Satakunnan kulttuuriympäristöt yksissä kansissa

Satakunnan kulttuuriympäristöt yksissä kansissa

(01.11.2012 10:41 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 01.11.2012 10:42 Salminen Tiina)

Satakunnan Museon koordinoiman Satakunnan kulttuuriympäristöt eilen, tänään, huomenna -hankkeen tuloksena julkaistiin satakuntalaisia kulttuuriympäristöjä laajasti esittelevä kirja.

Satakunnan kulttuuriympäristöt eilen tänään huomenna -teos esittelee maakunnan arvokkaita kulttuuriympäristöjä muinaisjäännöksistä moderniin arkkitehtuuriin. Teoksen asiantuntija-artikkelit tarjoavat näkökulmia satakuntalaisen kulttuuriympäristön syntyprosessiin ja arvottamiseen.

- Se on massiivinen tietopaketti. Kirjassa on artikkeleita, kuvia ja karttoja sekä 150-sivuinen kuntakohtainen luettelo arvokkaista kulttuuriympäristökohteista. Teoksesta on varmasti hyötyä monelle kohderyhmälle, kuten tutkijoille, kansalaisille ja tiedotusvälineille, kertoo projektipäällikkö ja kirjan toimittaja Niina Uusi-Seppä.

Kirja tuo esiin maakunnan eri alueiden vahvuudet ja ylpeyden aiheet. Satakunnassa on ajallisesti monikerroksinen ja monimuotoinen kulttuuriympäristö, jota kannattaa vaalia. Se on tärkeä vetovoimatekijä kunnille ja koko maakunnalle.

Teos julkaistaan sähköisessä muodossa Satakunnan Museon nettisivuilla. Myöhemmin se on lainattavissa kirjastosta ja nähtävillä Satakunnan Museossa. Yhteistyötahoina ovat olleet Satakuntaliitto, Museovirasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Turun yliopiston maisemantutkimuksen oppiaine.

kuva


Hakusana