Etusivu > Uutiset > 2012 > 12 > Mari Rantasilasta Porin kaupungin toinen kulttuurilähettiläs

Mari Rantasilasta Porin kaupungin toinen kulttuurilähettiläs

(20.12.2012 14:13 Jani Kivi / päivitetty 20.12.2012 14:17 Kivi Jan-Kristian)

Teatteritaiteen maisteri Mari Rantasila (s. 1963, Pori) on nimetty Porin kaupungin toiseksi kulttuurilähettilääksi.

Kulttuurilautakunnan ideoiman lähettilästehtävän tavoitteena on ensisijaisesti parantaa valtakunnallista Pori-tuntemusta. Tehtävä kytkeytyy myös osaksi yhteen Pori 2016 –kaupunkistrategian linjaukseen, jonka mukaan Pori on kansainvälisesti tunnettu kulttuurikaupunki.

Kulttuurilähettiläs toimii tehtävässään kulttuurilautakunnan hyväksymien sääntöjen pohjalta. Lähettiläältä edellytetään, että hän tukee toiminnallaan Porin kulttuurillista mainetta. Lähettiläs on porilaisia ja Porin kulttuurikenttää ja -toimijoita inspiroiva henkilö. Lisäksi kulttuurilähettiläältä toivotaan kansallista ja kansainvälistä vaikutuspintaa.

Vuosittain kulttuurilähettiläälle järjestetään Porissa vähintään yksi keskustelu- ja verkottumistilaisuus. Lisäksi lähettiläälle toimitetaan säännöllisesti ajankohtaista materiaalia Porin kulttuuriasioista.

Kulttuurilähettiläs valitaan kulttuurilautakunnan kutsusta valtuustokausittain. Tulevaisuudessa Porilla on useita kulttuurilähettiläitä, sillä aiemmin nimettyjen on tarkoitus jatkaa aina uusien rinnalla. Porin ensimmäinen kulttuurilähettiläs koreografi, tanssitaitelija Jorma Uotinen on toiminut tehtävässä vuodesta 2010 lähtien.

Kulttuurilähettilään nimityskirja luovutetaan Mari Rantasilalle vuoden 2013 alussa. Lisäksi valokuvaaja Harri Virta toteuttaa muotokuvauksen kulttuurilähettiläästä.

Lisätietoa: Mari Rantasilan kotisivut


kuva Mari Rantasila yhtyeineen esiintyi vuoden 2012 SuomiAreenan kulttuuri-iltamissa Porin Raatihuoneenpuistossa.Hakusana