Etusivu > Uutiset > 2012 > 12 > Porin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet

Porin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet

(30.11.2012 15:08 Jani Kivi / päivitetty 05.12.2012 15:47 Kivi Jan-Kristian)

Porissa itsenäisyyspäivää juhlistetaan perinteisin menoin. Muistohetki ja seppelten lasku on Keski-Porin kirkon sankariristillä 6.12. kello 11. Pääjuhla on Promenadisalissa kello 13.

Keski-Porin kirkolla ohjelmassa on partiolaisten kynttilätervehdys sankarihaudoille kello 9, jumalanpalvelus Keski-Porin kirkossa kello 10 sekä muistohetki ja seppelten lasku sankariristillä kello 11. Puheen muistohetkessä pitää Lottaperinne Pori ry:n varapuheenjohtaja Eila Aalto-Setälä. Loppurukouksen lukee Keski-Porin seurakunnan kirkkoherra Kari Erkkola.

Promenadisalissa itsenäisyyspäivän juhla alkaa kello 13. Juhlatervehdyksen tilaisuudessa esittää Porin kaupungin kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marjatta Kaartinen. Tänä vuonna pääjuhlan ohjelmana on Pori Sinfoniettan konsertti Hommage á Palmgren.

Konsertissa Pori Sinfonietta soittaa Merikantoa, Palmgrenia, Tiensuuta ja Sibeliusta. Konsertin johtaa kapellimestari Jan Söderblom ja pianosolistina on Eero Heinonen. Itsenäisyyspäivän konsertti on samalla Palmgren-festivaalin avajaiskonsertti.

Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet järjestää Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus yhteistyökumppaneineen. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Ohjelma Keski-Porin kirkko (pdf, 0.2 Mt)

Ohjelma Promenadisali (pdf, 0.21 Mt)

kuva Itsenäisyyspäivän muistohetki pidetään Keski-Porin kirkon sankariristillä kello 11.
kuva Pääjuhla alkaa Promenadisalissa kello 13.Hakusana