Etusivu > Uutiset > 2012 > 12 > Porissa tehtiin historiaa

Porissa tehtiin historiaa

(10.12.2012 17:43 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 11.12.2012 19:37 Kyhä-Mantere Anna)

Maanantaina allekirjoitetulla, Porin kaupungille ainutlaatuisella valtuustosopimuksella pyritään turvaamaan kaupungin talous ja kaupunkilaisten hyvinvointi.

Valtuustosopimuksella on selkeä tavoite: velkaantumista halutaan ehkäistä ja taloutta tasapainotettaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimintakatteen kasvua hillitään, jotta se pysyisi alle kolmessa prosentissa. Tarvittaessa tingitään myös nettoinvestoinneista.

Sopimuksen mukaan kunnallisveroprosenttia ei nosteta yli 0,25 prosenttiyksikön kuntien keskiarvoon nähden. Palvelutuotantoa voidaan tehostaa kunhan peruspalvelut turvataan koko kunnan alueella. Porin kaupungin elinkeinotoimea on myös tarkoitus uudelleenorganisoida.

Toimien konkreettisena tavoitteena on että vuoden 2016 talousarviossa kaupungin lainakanta pienenisi ja kassavirta kääntyisi plussalle.

Myös johtamisjärjestelmän uudistaminen on yksi valtuustosopimuksen keskeisistä asioista. Sopimuksessa on nostettu esiin kaupunginhallituksen puheenjohtajuus, ministerimalli sekä virkamiesjohdon ja luottamushenkilöjohdon välinen työnjako.

Valtuustosopimuksen allekirjoittivat kristillisdemokraatteja lukuunottamatta kaikki muut valtuustoryhmät. Sopimuksen toteutumista seurataan käymällä valtuustosopimus läpi vähintään kerran vuodessa.

Valtuustosopimus (pdf, 1.24 Mt)
Paikkajakoon liittyvät puheenjohtajuudet ja varapuheenjohtajuudet julkistetaan keskiviikkona 12. joulukuuta.

kuva Valtuustoryhmät ovat tyytyväisiä yhteiseen valtuustosopimukseen. Kuvassa sopimuksen allekirjoittaneiden puolueiden edustajat: Esa J. Anttila (sdp.), Sanna Grönmark (vihr.), Jari Heiniluoma (kesk), Anttivesa Knuuttila (kok.), Aila Korkeaoja (kesk.), Anne Liinamaa (vihr.), Tommi Salonkangas (ps.), Janne Salonen (ps.), Juha Sandberg (vas.), Ari Vahala (sdp.), Juha Vasama (kok.) ja Erno Välimäki (vas.). Kuva: Anna Kyhä-Mantere


Hakusana