Etusivu > Uutiset > 2013 > 01 > Ahlaisiin Suomen suurin tuulivoimapuisto

Ahlaisiin Suomen suurin tuulivoimapuisto

(09.01.2013 13:18 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 09.01.2013 13:22 Salminen Tiina)

TuuliWatti Oy käynnistää mittavan tuulipuistohankkeen Ahlaisten Peittoossa. Tuotantokapasiteetiltaan uusi tuulipuisto on Suomen mittakaavassa tähän mennessä suurin tuulipuistoinvestointi 75 miljoonalla eurollaan.

Peittoon teollisuusalueelle rakennettava tuulipuisto valmistuu kesään 2014 mennessä. Se koostuu 12:sta 4,5 megawatin tuulivoimalasta. Yhden voimalan tornin korkeus on 140 metriä ja roottorin halkaisija 128 metriä.

- Hankekehitys aloitettiin syksyllä 2008 ja ensimmäisten voimaloiden arvioidaan tuottavan sähköä vuoden 2013 loppuun mennessä, TuuliWatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen kertoo.

Suominen korostaa tuulipuistojen merkitystä paikallisesti työllisyydelle ja hyvinvoinnille.

- Teemme yhteistyötä Porin Energia Sähköverkot Oy:n kanssa, joka rakentaa teollisuusalueelle investointiin liittyen uuden sähköaseman sekä 18 km pitkän 110 kV sähkölinjan Porista Peittooseen. Lisäksi voimaloiden rakentamisvaiheessa paikallisilla yrityksillä ja alihankkijoilla on laajat mahdollisuudet osallistua hankkeisiin.

Satakunta on yksi TuuliWatti Oy:n hankekehityksen painopistealue. Yhtiöllä on vireillä uusia tuulivoiman kehityshankkeita myös muualla Satakunnassa – Luvialla, Merikarvialla ja Siikaisissa. TuuliWatti Oy on St1:n ja S-ryhmän S-Voiman yhteisyritys ja se aloitti tuulivoimatuotannon vuonna 2010 ensimmäisellä kolmen megawatin tuulivoimalalla Porin Tahkoluodossa.


Hakusana