Etusivu > Uutiset > 2013 > 01 > Alueen solariumyrittäjät tietoisia uudesta laista

Alueen solariumyrittäjät tietoisia uudesta laista

(03.01.2013 12:32 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 03.01.2013 12:32 Salminen Tiina)

Terveysvalvonta toteutti syksyn aikana solariumprojektin, jonka tavoitteena oli säteilylain toteutuksen valvonta ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella sekä tulevista muutoksista tiedottaminen. Projektissa ilmeni, että enemmistö alueen solariumyrittäjistä täyttää jo nyt solariumeja koskevan uuden lain vaatimukset.

Uusi laki tulee voimaan asteittain. Viime heinäkuusta lähtien alle 18-vuotiaat eivät ole saaneet käyttää solariumia ja tämän vuoden alusta solariumien käyttöpaikoilla tulee olla turvallisuusohjeet ja tietoa UV-säteilyn haitoista. Laki täydentyy vielä heinäkuussa 2015, jolloin solariumpaikoissa pitää olla nimetty vastuuhenkilö valvomassa, että alle 18-vuotiaat eivät käytä solariumia.

Terveysvalvonnan solariumprojektissa tarkastettiin kaikkiaan kolmentoista yrityksen tiloissa olevat yhteensä 21 solariumlaitetta. Kaikilla yrittäjillä oli antaa asiakkaille ohjeet solariumin turvallisesta käytöstä ja tietoa UV-säteilyn haitoista. Yleisesti solariumtilat olivat siistit ja asiakkaiden käytössä oli puhdistusainetta silmäsuojaimien ja solariumlaitteen puhdistukseen.


Hakusana