Etusivu > Uutiset > 2013 > 01 > Cygnaeuksen koulun sisäilmatutkimukset valmistuivat

Cygnaeuksen koulun sisäilmatutkimukset valmistuivat

(14.01.2013 14:47 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 14.01.2013 14:50 Salminen Tiina)

Sisäilmatutkimusten perusteella tilanne koululla on hyvä ja koulutyö voi jatkua normaalina.

Cygnaeuksen koulun sisäilmaan kiinnitettiin erityisesti huomiota vuoden 2012 syysloman jälkeen, kun koulun henkilökunnan ja oppilaiden oireilu lisääntyi. Porin kaupungin sisäilmatyöryhmä käynnisti nopeasti järjestelyt, joiden avulla sisäilman vaikutusta koettuihin oireisiin tutkittiin.

Tekninen palvelukeskus teetti joulukuussa lisätutkimuksia, joissa koululta otettiin pöly- ja sisäilmanäytteitä. Tutkimustulosten perusteella selvisi, että koulun mineraalikuituongelma on saatu hallintaan ja tilanne koululla on hyvä. Pölyisyyttä aiheuttivat lattiapinnoille jauhaantuva vaha ja ulkoa kulkeutuva kura. Kahdessa näytteessä 30:stä löytyi poikkeavuutta normaalista. Näiden näytteiden tulkintaa häiritsivät kuitenkin useat virhelähteet niiden ottohetkellä, joten näytteet otetaan uudelleen heti, kun sääolosuhteet sen sallivat.

Koulutyö voi jatkua Cygnaeuksen koululla normaalina niin, että PSYL:iin siirretyt luokat voivat asteittain siirtyä takaisin omiin luokkiinsa ja iltistoiminta kellarikerroksen tiloihin. Koululla toteutetaan edelleen tehostettua siivousta pölyn ja kuran leviämisen estämiseksi. Koulun ilmastointi kytketään normaalisti päälle ja sen säädöillä pyritään vaikuttamaan huoneilman lämpötilojen laskuun suositetulle 21 lämpöasteen tasolle.

Teknisessä palvelukeskuksessa pohditaan kevään 2013 aikana mahdollisia ilmastointijärjestelmän muutoksia luokkatiloissa. Mahdolliset muutostyöt toteutetaan kevään ja kesän 2013 aikana.


Hakusana