Etusivu > Uutiset > 2013 > 01 > Kirjurinluodon kesäteatterissa nähdään tulevana kesänä tukalia tilanteita

Kirjurinluodon kesäteatterissa nähdään tulevana kesänä tukalia tilanteita

(04.01.2013 10:00 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 04.01.2013 10:11 Salminen Tiina)

Ray Cooneyn Linjat kuumina -menestysfarssi saa ensi-iltansa Kirjurinluodon kesäteatterin lavalla 7. kesäkuuta. Näytelmän keskiössä on taksikuski Simo, joka sukkuloi kahden perheen välillä. Roolihenkilöt ajetaan farssissa toinen toistaan kiusallisempiin tilanteisiin, joista selvitäkseen tarvitaan nokkeluutta ja joukko valkoisia ja vähän kyseenalaisiakin valheita.

kuva

Linjat kuumina -farssi kertoo taksikuski Simosta, joka elää onnellista perhe-elämää sekä vaimonsa Jatan ja poikansa Jaskan että samanaikaisesti vaimonsa Anskun ja tyttärensä Tuikun kanssa. Simo on parikymmentä vuotta tasapainoillut leppoisasti kahden perheen välillä, kunnes tilanne kääntyy päälaelleen. Simon lapset tutustuvat toisiinsa internetin keskustelulinjoilla ja huomaavat, että heidän "isillään" on yllättävän paljon yhteisiä piirteitä. Isä Simolle tuleekin kiire estää nuoria tapaamasta toisiaan ja siinä pyörityksessä joutuu koville myös hänen kaverinsa Kalevi.


Huippuammattilaiset lavalla


Kesäteatterin lavalle marssii jälleen joukko ammattinäyttelijöitä. Hurmuritaksikuski Simoa esittää Suomen Kansallisteatterin näyttelijä Kristo Salminen ja Simon ystävää Kalevia freelance -näyttelijä Lasse Karkjärvi. Simon vaimoina nähdään Tampereen Työväenteatterin näyttelijä Petra Karjalainen (Jatta) ja freelance -näyttelijä Johanna Kokko (Ansku). Kesällä paljastuu, mikä rooli tässä kaikessa on drag -taiteilija Pola Ivankalla (oikealta nimeltään Mika Tepsa).

Kirjurinluodon Kesäteatterin Linjat kuumina -näytelmän ohjauksesta vastaa Tampereen Teatterin pääohjaaja Mikko Viherjuuri. Viherjuuri on luotsannut Kirjurinluodon Kesäteatterin huimat yleisömäärät saaneet menestyskomediat Älä pukeudu päivälliselle (2011) ja Täydelliset häät (2012).


Hakusana