Etusivu > Uutiset > 2013 > 01 > Kirjurinluotoon monipuolinen viihdekeskus

Kirjurinluotoon monipuolinen viihdekeskus

(23.01.2013 14:17 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 23.01.2013 14:17 Salminen Tiina)

Suunnitteilla on noin 7000 neliömetrin rakennuskohde Event Arena Pori, joka palvelee erilaisia kulttuuritapahtumia. Kohteesta on tehty esisopimus.

Event Arena Pori -tiloissa voidaan tulevaisuudessa järjestää konsertteja, viihdetapahtumia, näyttelyitä, kokouksia ja yksittäisiä sisäurheilutapahtumia. Tavoitteena on, että tilat muuntautuvat joustavasti erilaisiin tarpeisiin.

- Suunnitteilla on tässä vaiheessa noin 7000 neliömetrin rakennuskohde, jonka olisi tarkoitus valmistua 1,5 vuoden kuluttua, kertoo Event Arenas Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Salonoja.

Event Arena tarjoaa muun muassa yli 1000 hengen kokoustilat.

- Tällä pystymme lisäämään kaupunkimme kilpailukykyä, kertoo Prizztech Oy:n kehittämisjohtaja Kristian Vainio.Kaupunki tukee hanketta

Alue kuuluu Porin kansalliseen kaupunkipuistoon ja paikka Kirjurinluodon rannassa on Porin ykkösmaisemaa. Porin Jokikeskuksen asemakaavoitus vaikuttaa hankkeen suunnitteluun. Viihdekeskuksen sijaintia kaavaillaan Pelle Hermannin leikkipuiston ja Raumansillan välisen parkkipaikan alueelle. Tavoitteena on varmistaa rakennuksen sovittaminen ympäristöön ja maisemaan.

- Porin kaupunki ei ole sitoutunut tähän yksityiseen hankkeeseen rahallisesti. Muuten tuemme hanketta kaikilla mahdollisilla tavoilla esimerkiksi Jokikeskuksen ja katujen rakentamisella. Asemakaavassa alueelle on varaus konserttitalolle, jota muutetaan vastaamaan viihdekeskuksen tarpeita, kertoo tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Viihdekeskuksen katsomossa tulee olemaan noin 2500 istumapaikkaa. Areena tulee monipuolistamaan Kirjurinluodon tapahtumapaikkatarjontaa ympärivuotisesti. Areenan käytöstä on aloitettu keskustelut myös Pori Jazzin kanssa.Hakusana