Etusivu > Uutiset > 2013 > 01 > Meri-Porin peruskorjattu uimahalli on avoinna jälleen

Meri-Porin peruskorjattu uimahalli on avoinna jälleen

(02.01.2013 10:45 Pia Blom / päivitetty 02.01.2013 14:05 Blom Pia)

Pihlavan koulun oppilaat saivat kunnian olla koekäyttäjinä Meri-Porin peruskorjatussa uimahallissa ennen varsinaisia avajaisia.

kuva Sikasiisti vesiliukumäki!

Varsinkin uuden uutukainen vesiliukumäki herätti lapsissa ihastusta.
– Tosi kiva liukumäki, totesi Maija Hakkarainen, joka ehti testaajaksi ensimmäisten joukossa.
Myös opettaja Pia Salonen iloitsi uimahallin avautumisesta.
– Käymme oppilaiden kanssa sekä syksyllä että keväällä kahdesta kolmeen kertaa uimassa ja Pihlavasta onkin tullut tosi hyviä uimareita. Juuri voitimme ekaluokkalaisten sarjassa hopeaa Porin koulujenvälisissä uimakilpailuissa.

Pihlavan koulussa uimaopetus aloitetaan jo esi- ja alkuopetusryhmissä ja vesileikkejä jatketaan kuudennelle luokalle saakka.
– Ylemmillä luokilla harjoitellaan jo uimatekniikoita, perhosuintiakin. Kuitenkin isompienkin kanssa vielä leikitään, koska kaikkien on mielestäni tärkeää ennen kaikkea tottua veteen elementtinä niin, ettei se pelota.

Mittavia uudistuksia
Vesiliukumäki ei suinkaan ole ainoa uudistus Meri-Porin uimahallissa. Suurimmat muutokset ovat yleisöltä piilossa ja koskevat veden puhdistusjärjestelmää, sähkötekniikkaa ja ilmanvaihtoa.
– Lisäksi hallissa on uusittu vesikatto, allasosaston ikkunat, ovet, äänentoisto, valaistus ja ulkovalaistus, sekä turvallisuutta parantava paloilmoitinlaitteisto luettelee työnjohtaja Timo Lehtimäki Porin kaupungin vapaa-aikavirastosta.
– Pieniä uimareita hemmotellaan lisäksi 30 asteisella vedellä.
Pia Salonen pani merkille myös uuden ilmeen saaneet pukuhuoneet.
– Pukuhuoneet vaikuttavat nyt tilavammilta ja valoisammilta kuin ennen, mikä on myös oikein hyvä juttu.
Uimavalvojien työolosuhteita on puolestaan parannettu uudella valvontakopilla, jossa merkittävin uudistus on viilentävä ilmastointi.

Rannekkeella sisään ja ulos
Pukukaappien vanhat avaimet ovat vaihtuneet uuteen rannekejärjestelmään, jolla kaapit lukittuvat. Samalla rannekkeella asiakkaat kuittaavat myös itsensä sisään ja ulos.
– Tämä uusi systeemi helpottaa myös tilastointia valtavasti. Ennen minulla oli tässä monta mappia ja vihkoa, mutta nyt kaikki kirjautuu automaattisesti
koneelle, kahvilayrittäjä Helena Grönbacka kertoo.
Keskustan uimahallissa on jo ollut käytössä samanlainen järjestelmä ja Grönbacka uskoo asiakkaiden omaksuvan sen helposti myös Meri-Porissa.
– Ja kassalta me opastamme rannekkeen käytössä kyllä.

Meri-Porin uimahalli INFO

  • Kertamaksut Meri-Porin uimahallissa ovat 4 € aikuiset, 2,40 € lapset ja eläkeläiset. Sarjarannekkeeseen voi ladata erikseen sekä keskustan että Meri-Porin uimahallien maksuja.
  • Puku- ja pesutiloihin pääset rannekkeen avulla. Avaimia tai lippuja ei käytetä.
  • Valitse mikä tahansa kaappi. Kaappi lukitaan viemällä ranneke lukituspainikkeen kohdalle.
  • Peseydy huolellisesti ja siirry uimahalliin.
  • Käytä vain ihonmyötäisiä uimahousuja. Väljät uimashortsit ovat kielletty.
  • Palatessasi pukutiloihin, voit tarvittaessa tarkistaa kaappisi numeron lukulaitteesta. Avaa kaappi rannekkeella ja jätä se auki lähtiessäsi.
  • Kuittaa itsesi ulos rannekkeella ja jätä ranneke kassalle.

Meri-Porin uimahalli


Hakusana