Etusivu > Uutiset > 2013 > 02 > Pori hakee asuntomessuja

Pori hakee asuntomessuja

(05.02.2013 11:00 kanme1 / päivitetty 11.02.2013 13:41 Kyhä-Mantere Anna)

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan, että Porin kaupunki tekee hakemuksen asuntomessujen järjestämisestä Porissa Hevosluodon ja Karjarannan alueella.

Alueen asemakaavaa aletaan valmistella välittömästi. Alueelle on tarkoitus kaavoittaa sekä kerrostaloja että pientaloja. Pientalot tulisivat valtaosin Hevosluodon alueelle ja tehokkaampi rakentaminen Karjarannantien ja Raumanjuovan väliin. Alueet yhdistettäisiin sillalla.

- Pori tulee tarjoamaan asuntomessuille ainutlaatuisen kohteen. Jokirantatontit kaupunkikeskustassa muodostavat ekologisen ja vetovoimaisen alueen niin messuille kuin asukkaillekin, sanoo tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Porin ehdoton valtti asuntomessujen isäntäkaupunkina tulee olemaan messualueen sijainti, joka käsittää alueita Kokemäenjoen molemmin puolin, sekä Karjarannan että Hevosluodon puolelta. Poiketen monista viimeaikaisista asuntomessuista Porin messualue sijaitsisi kaupunkikeskustan kyljessä.

Liikenne messualueelle johdettaisiin valtaosin Länsitieltä ja pysäköinti järjestettäisiin Kirjurinluoto-Areenan palvelupuiston alueelle.

kuva Kuva: Porin kaupunki/kaupunkisuunnittelu


– Hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä varmistetaan, että messukohde on luonteva osa kaupunkirakennetta ja kaupunkikuvaa. Yhtenä välivaiheena tähdätään onnistuneisiin asuntomessuihin. Paikan erityisten ominaisuuksien hyödyntäminen ja messuihin liittyvät innovatiiviset tavoitteet antavat lähtökohdat korkeatasoisen ja monipuolisen asuinympäristön kehittämiselle, sanoo kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä.

Kunnallistekniikan rakentaminen olemassa olevien alueiden keskelle on kohtuullisen edullista. Alueen ainoita lisäkustannuksia olisivat tulvansuojelutoimenpiteet sekä messukohteita yhdistävän sillan rakentaminen.

kuva Kuva: Porin kaupunki/kaupunkisuunnittelu


Ensimmäinen mahdollinen ajankohta messujen järjestämiselle on vuonna 2017. Osuuskunta Suomen Asuntomessut tekee päätöksen vuoden 2017 asuntomessujärjestäjästä kevään kuluessa.


Hakusana