Etusivu > Uutiset > 2013 > 02 > Anniksella autetaan syrjäytyneitä nuoria

Anniksella autetaan syrjäytyneitä nuoria

(26.02.2013 15:57 kanme1 / päivitetty 26.02.2013 16:38 Manninen Elina)

Kulttuuritalo Annankatu 6:ssa alkaa Tuulta purjeisiin-hanke 16-30-vuotiaiden nuorten syrjäytymisen ehkäisyksi.

Tavoitteena on muun muassa auttaa nuoria hakeutumaan koulutukseen, nuorten sosiaalistumisen edistäminen sekä kontaktien luominen eri toimijoihin. Tuulta purjeisiin käynnistyy maaliskuun alussa. Vastaavanlaista projektia ei Suomessa ole aiemmin järjestetty.

-Hankkeessa tehdään todellisia projekteja, jotka voivat sisältää monenlaisia työtehtäviä kukkien sidonnasta hitsaamiseen, kertoo hankevastaava Erja Lehtonen.

Kohderyhmänä ovat nuoret, jotka ovat vailla opiskelu ja työpaikkaa. Muita kohderyhmään kuuluvia ovat maahanmuuttajat, armeijan tai siviilipalveluksen päättäneet sekä edellytykset täyttävät vajaakuntoiset nuoret.

Hankkeeseen sisältyy henkilökohtaista ohjausta työelämään, urasuunnittelua, työhön tutustumista ja oman elämän hallinnan opettelua. Nuoret osallistuvat vuoden aikana useisiin tapahtumiin, esimerkiksi vammaiskulttuuritapahtumaan, Noita Nytenenän Taikatalo-projektiin sekä Joulupukin pajaan.

Edellytys mukaan pääsemiseen on, että nuoren on oltava työvoimatoimistossa kirjoilla työttömänä. Nuoret pääsevät projektin kautta tutustumaan aloihin, jotka heitä kiinnostavat.

-Pyritään siihen, että jokainen nuori löytäisi itselleen kutsumuksellista ja kivaa työtä, Lehtonen sanoo.

Tuulta purjeisiin on työllistymishanke, joka toteutetaan Porin kaupungin alueella. Vuodessa pystytään vastaanottamaan 40-60 nuorta. Rahoittajina ovat Porin kaupungin työllisyysyksikkö ja ELY-keskus.


Hakusana