Etusivu > Uutiset > 2013 > 03 > Kävelykadun kehittämissuunnitelmat valmiina

Kävelykadun kehittämissuunnitelmat valmiina

(14.03.2013 08:32 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 25.03.2013 10:36 Salminen Tiina)

Kävelykadun ja Promenadi-Porin ympäristön viihtyisyyden ja turvallisuuden lisäämiseksi alueelle on tehty kokonaisvaltainen kehittämissuunnitelma. Suunnitelmien toteuttaminen on tarkoitus aloittaa tänä vuonna Sokoksen korttelista.

Kehittämistoimenpiteillä lisätään keskusta-alueen kilpailukykyä

- Kehittämistoimenpiteitä on tehtävä keskusta-alueen kilpailukyvyn säilyttämiseksi ja lisäämiseksi. Näin varmistetaan alueen säilyminen myös yrityksille kannattavana toimintaympäristönä. Lisäksi vahvistetaan alueen vetovoimaa palvelutarjonnaltaan kiinnostavana ja viihtyisänä kaupallisena keskittymänä, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Kaupungin ja teknisen palvelukeskuksen rooli yritysympäristön sekä viihtyisän asuinympäristön rakentamisessa on merkittävä. Myös alueen yritysten ja kiinteistönomistajien rooli on tärkeä.

Kävelykatu entistä turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi

Yksi kävelykadun ongelmista on polkupyörien pysäköinti. Suunnitelmassa pyörätelineitä on lisätty ja uudelleen sijoiteltu. Ulkoasuakin on yhtenäistetty.

- Kävelijä on kävelykadun kunkku. Muut liikennemuodot sovittavat ajonopeutensa jalankulun mukaiseksi. Tämä tekee kävelykadusta viihtyisän ja turvallisen kohtaamispaikan, kertoo liikenneinsinööri Sanna Välimäki.

Loppukesällä aloitetaan Mikonkadun ja Liisankadun väliselle alueelle tulevien istutuksien ja kiinteiden kalusteiden asentaminen.

- Lisäksi asennamme uusille valaisimille tulevat sähkötyöt, markkinatapahtumien sähköpaikat, kourukivet ja niiden lämmityskaapelit sekä sadevesiviemärit, selvittää kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen.

Markkinateltat ja myyntikojut sijoitetaan suunnitelmassa kävelykadun keskilinjaan, joka takaa markkinamyyjille ja keskustan yrityksille paremman saavutettavuuden. Toimenpiteet Liisankadun ja Itäpuiston sekä Itäpuiston ja Nortamonkadun välisillä alueilla tehdään talousarvion puitteissa vuosien 2014 ja 2015 aikana.

Porin keskusta-aluetta kehitetään yhdessä Porin kaupungin, Satakunnan Yrittäjien, Satakunnan Kauppakamarin, Porin Yrittäjien ja Porin Yrittäjänaisten sekä Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn kanssa.

Kuvia kehittämissuunnitelmista:

Liisankatu-Mikonkatu (pdf, 0.1 Mt) Eetunaukio-Liisankatu (pdf, 0.09 Mt) Eetunaukio (pdf, 0.09 Mt) Tori-Eetunaukio (pdf, 0.1 Mt) Koko katu (pdf, 0.28 Mt)


Hakusana