Etusivu > Uutiset > 2013 > 03 > Pori alueellisen kehityksen kärjessä

Pori alueellisen kehityksen kärjessä

(06.03.2013 10:00 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 06.03.2013 14:42 Salminen Tiina)

Porin seutu edustaa myönteisen aluekehityksen huippua. Näin kerrotaan ELY-keskusten juuri julkaistussa Alueelliset kehitysnäkymät keväällä 2013 -raportissa.

Raportin mukaan elinkeinoelämän ja yritysten tilanne on tällä hetkellä 10 seutukunnassa parempi kuin vuosi sitten. Tilanne on säilynyt ennallaan 31:ssä ja heikentynyt 26 seutukunnassa. Suurimmista seutukunnista myönteisen kehityksen alueita ovat lähinnä Kuopion, Lappeenrannan ja Porin seutukunnat.

- Porin seutu ei ole koskaan aikaisemmin noussut näissä luottamusmittauksissa näin korkealle, kertoo Porin kaupungin kehittämispäällikkö Timo Aro.

Raportissa tiivistetään aluekehittäjien näkemykset seutukuntien ja ELY-keskus -alueiden nykytilasta ja lähiajan näkymistä. Vuoden päähän ulottuvissa arvioissa korostuvat jo positiiviset odotukset, sillä tilanteen odotetaan olevan nykyistä parempi 43 alueella. Heikkenemistä ei odoteta tapahtuvan enää millään alueella. Seutukuntien odotuksissa on aiempaan nähden hitusen enemmän toiveikkuutta. Alkuvuosi 2013 menee monilla alueilla vielä sinnitellen.

Alueelliset kehitysnäkymät on työ- ja elinkeinoministeriön ja ELY-keskusten kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä julkaisu.

Kevään 2013 raportti löytyy verkosta http://www.temtoimialapalvelu.fi/


Hakusana