Etusivu > Uutiset > 2013 > 03 > EU arjessa-tapahtuma sähköistää ilman Porissa

EU arjessa-tapahtuma sähköistää ilman Porissa

(06.03.2013 15:07 kanhe2 / päivitetty 15.03.2013 09:16 Harjula Eerika)

EU arjessa -tapahtuma haastaa satakuntalaiset keskustelemaan EU:n energia- ja ilmastopolitiikasta perjantaina 15. maaliskuuta. Mukana on joukko meppejä ja muita nimekkäitä vieraita. BePopin kauppakeskuksessa on luvassa sähköistä ohjelmaa ja päivä huipentuu Promenadikeskuksessa järjestettävään Ilmast` sähköö? -seminaariin. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Päivän aluksi julkistetaan komission tuottama mielipidekysely, joka kertoo satakuntalaisten suhtautumisesta Euroopan unioniin ja EU:n energia- ja ilmastopolitiikkaan. EU arjessa vie EU-vaikuttajat aamupäivällä vierailuille Nakkilan lukioon, Porin suomalaiseen yhteislyseoon, Porin uuteen uimahalliin ja Tuulipuiston opastuskeskukseen. Mukana ovat muun muassa Euroopan parlamentin jäsenet Anneli Jäätteenmäki, Eija-Riitta Korhola, Mitro Repo, Hannu Takkula ja Sampo Terho. Lisäksi päivän tapahtumiin osallistuvat kansanedustajat Pertti Hemmilä, Ari Jalonen ja Pia Kauma sekä Energiamarkkinaviraston ylijohtaja Riku Huttunen.

- Taitaa olla ennätys meppien määrässä ikinä EU-arjessa tapahtumissa, kertoo Europpatiedotuksen tiedottaja Juhana Tuomola.

EU puhuttaa Porin keskustassa

Kauppakeskus BePop täyttyy EU:sta kun kello 11.00 alkaen siellä esittäytyy joukko EU-toimijoita ja -hankkeita. Ohjelmaa on luvassa kello 12.00-14.30. Ohjelmassa on musiikkia, EU-asioita ja tietenkin meppien vierailu. Tapahtuman juontaa toimittaja Teemu Kahila. Yle välittää tapahtuman tunnelmia iltapäivän mittaan.

Päivä huipentuu kello 14.00 Promenadikeskuksessa (sali 5) järjestettävään yleisölle avoimeen Ilmast' sähköö? -seminaariin. Seminaarissa pohditaan miten päästökauppa, energiatehokkuusvaateet, uudistuvat energiamuodot tai EU:n toimet ilmastonmuutosta vastaan ylipäätään vaikuttavat satakuntalaisten arkeen.

Keskustelussa ovat mukana Satakunnan ELY-keskuksen ylijohtaja Marja Karvonen ja siihen osallistuvat meppien ja kansanedustajien ohella ylijohtaja Riku Huttunen, Prizztech Oy:n ja Satakunnan Ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Suvi Karirinne, TVO:n yhteiskuntasuhteiden vanhempi asiantuntija Juha Poikola, Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja ja Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Matti Rintanen sekä Euroopan komission energiapääosaston apulaisyksikön päällikkö Eero Ailio.

EU arjessa -tapahtumilla halutaan lisätä vuoropuhelua EU:n vaikutuksista kansalaisten arkeen. Teemat vaihtelevat, mutta lähtökohtana ovat aina maakunnille tärkeät EU-aiheet ja alueen asukkaiden ajatukset EU:sta.

EU arjessa -kiertueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä tapahtumien valtakunnallinen päämediayhteistyökumppani Yle. Porissa järjestelyissä ovat mukana myös Porin kaupunki, Satakuntaliitto, Satakunnan ELY-keskus, Satakunnan TE-toimisto, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja valikoima paikallisia EU-hankkeita.

- Toivottavasti porilaiset pääsevät tapahtumaan sankoin joukoin mukaan, Tuomola jatkaa.

kuva Kuvassa tapahtuman organisoivien ja osallistuvien tahojen edustajia. Vasemmalta oikealle Jarkko Ahola (Euroopan komission edustajisto), Esa Merivalli (Prizztech Oy), Jari Suominen (ELY-keskus), Suvi Karirinne (Prizztech OY ja SAMK), Wilhelmina Sederholm (Apparaatti ja SAMK), Tiina Leino (Satakuntaliitto) ja Juhana Tuomola (Eurooppatiedotus). Kuva: Eerika Harjula

Hakusana