Etusivu > Uutiset > 2013 > 03 > Siikaisten yhtenäiskoulussa innovaatioleiri

Siikaisten yhtenäiskoulussa innovaatioleiri

(25.03.2013 15:11 kanhe2 / päivitetty 25.03.2013 15:11 Harjula Eerika)

Koulun 5.-6.-luokkalaiset osallistuvat tiistaina 26.3. yrittäjyyskasvatuksen opinto-ohjelmaan NY 6h innovaatioleirille. Leiri on yhden koulupäivän aikana toteutettava ohjelma innovaatioiden ja yrittäjämäisen toiminnan äärelle.

Leirillä oppilaat perustavat miniyrityksen, jonka tehtävänä on ideoida ja toteuttaa annettu tehtävä tai omiin ideoihin perustuva tuote tai palvelu. Päivä etenee erilaisten tehtävien kautta, jotka vievät tuotteen ideointia ja valmistamista eteenpäin.

Tavoitteena on vahvistaa oppilaiden vuorovaikutustaitoja oppimisen ja yrittäjyyskasvatuksen hengessä. Tiimityöskentelytaidot ja annetun tehtävän vastuullinen toteuttaminen tulevat tutuksi päivän aikana oman konkreettisen idean kautta. Päivän päätteeksi syntyneet ideat ja tuotteet esitellään muille ryhmille.

Leirin ohjaajina toimivat yläkoulun oppilaat, jotka saavat ohjaamiskokemuksen lisäksi harjoitusta tapahtumanjärjestämisestä ja markkinoinnista. Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelmat ovat yksi Prizztechin YES-keskuksen palveluista oppilaitoksille ja opettajille. Kyseessä on ensimmäistä kertaa järjestettävä NY leiritapahtuma Satakunnassa, sillä aikaisemmin NY tapahtumat ovat tulleet tutuiksi messujen kautta.

Lisätietoa Nuori Yrittäjyys ry:stä


Hakusana