Etusivu > Uutiset > 2013 > 03 > Vauvojen värikylpy 10 vuotta

Vauvojen värikylpy 10 vuotta

(07.03.2013 15:36 kanme1 / päivitetty 07.03.2013 15:40 Manninen Elina)

Porin lastenkulttuurikeskuksen-Satakunnan lastenkulttuuriverkoston kehittämä Vauvojen värikylpy-toiminta juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna.

10 vuoden aikana toimintaa on kehitetty sen suosion vuoksi niin ulkomailla kuin Suomessakin. Porissa Vauvojen värikylpyihin osallistuu viikoittaina yli 130 perhettä. Toiminta on kehitetty vauvaperheille ja keskeisiä periaatteita ovat muun muassa värien moniaistinen kokemuksellisuus sekä vuorovaikutuksellinen työskentely. Värikylpy-metodia voi soveltaa eri-ikäisille ja erilaisiin toimintaympäristöihin.

Vauvojen värikylpy on kutsuttu lastenkulttuurifestivaaleille Belfastiin maaliskuussa 2013.

-Idea esitellään Belfastissa neljän eri työpajan muodossa paikallisille vauvoille. Värikylpy-työpajasta järjestetään luento museo-ja taidealan henkilöille, kertoo Vauvojen värikylpy-toiminnan kehittäjä ja toiminnanjohtaja Päivi Setälä.

Suomessa kiinnostus työpajoja kohtaan on ollut Setälän mukaan alusta asti suurta ja viime vuosien aikana kiinnostus on noussut entisestään. Pajat täyttyvät nopeasti ja koulutettuja ohjaajia tarvitaan lisää. Kiinnostusta on ollut myös ulkomailla.

-Työpaja ideaa esiteltiin ensin Ranskassa. Sen jälkeen kutsuja on tullut muihinkin maihin, kuten Italiaan ja Puolaan, kuvailee Setälä Vauvojen värikylpy-toiminnan suosiota Suomen rajojen ulkopuolella.

Lisätietoja Vauvojen värikylpy-toiminnasta osoitteesta:


www.varikylpy.fi/Hakusana